22 mei 2024

De Klerk Werkendam

De verbouwing en nieuwbouw van het nieuwe hoofdkantoor van De Klerk Werkendam is in volle gang. Wij werken - volgens planning - in verschillende fases aan dit project. Bijzonder detail is dat wij in 1996 ook hun vorige kantoor hebben gebouwd.

Nu, bijna drie decennia later, werken we aan de Beatrixhaven aan dit mooie bouw - project.

Actueel

André van den Heuvel vertelt over de laatste stand van zaken. “Het project bestaat uit een volledig gerenoveerd en uitgebreid kantoorcomplex. Het bestaande pand, had naast de kantoorruimte op de begane grond en de eerste verdieping ook woonruimte op de tweede verdieping.  Het bestaande pand hebben we deels leeg gesloopt, uitgebreid en opnieuw ingedeeld volgens de normen van De Klerk. De bovenwoning is omgebouwd tot kantoorruimte.”

Glazen verbindingsgang

André vervolgt: “Daarnaast hebben we aan de andere zijde van het complex, de bestaande bedrijfshal gesloopt om plaats te maken voor een modern, drielaags kantoorgebouw.” Een opvallend kenmerk van het nieuwe kantoor is de verbindingsgang tussen het nieuwe en bestaande gebouw. “Die verbinding wordt voorzien van vergaderruimtes en veel glas. Dat zorgt voor een open en transparante werkomgeving.”

202404 DeKlerk Werkendam 1

Herkenbare stijl

André: “Het nieuwe kantoor van drie verdiepingen volgt dezelfde stijl als de bestaande bouw, met elementen zoals een uitkragende dakrand die de architectuur een moderne uitstraling geven. De voormalige entree van de bovenwoning is omgebouwd tot een receptie met een aluminium vliesgevel voor extra openheid.”

Openingsfeest

“Wij werken met man en macht om de deadline van 21 september te halen. Dan staat het openingsfeest gepland. Ondanks verrassingen tijdens de renovatie van het bestaande gebouw en uitdagingen bij het installatiewerk, liggen we goed op schema. De afwerking van het bestaande pand is in volle gang, de nieuwbouw is wind- en waterdicht, het dak ligt erop. In juni starten de daar met de afbouwwerkzaamheden.”

202404 DeKlerk Werkendam 6

Partners

Het nieuwe pand is ontworpen door Van Es Architecten uit Sliedrecht en het installatiewerk wordt uitgevoerd door Van Gammeren Installatietechniek uit Veen. André: “Vanaf de bovenste verdieping biedt het een imposant uitzicht over de rivier, dankzij de rondom geplaatste glazen wanden. Een erg toepasselijke locatie en uitvoering voor een weg- en waterbouwbedrijf als De Klerk Werkendam!”

Wij houden u vanzelfsprekend op de hoogte over de voortgang en oplevering van dit mooie project! Neem contact op voor informatie over onze andere projecten.

Benieuwd wat wij voor u kunnen betekenen?

Neem contact met ons op, wij helpen u graag!

Contact

BMN De Klerk 
Wiedhaak 18
3371 KD Hardinxveld-Giessendam

Nieuwsbrief

Meld u vrijblijvend aan voor onze
nieuwsbrief en blijf op de hoogte van nieuwe producten en acties!

Bezoek ook

© BMN De Klerk  |  Ontwerp & realisatie: MM