10 mei 2024

Een kwart eeuw verf en kwast!

Peter den Ouden is allround schilder bij stam+sdh. Op 3 mei was zijn 25-jarige jubileum! Deze bijzondere mijlpaal hebben we - met taart en slingers - gevierd in aanwezigheid van zijn vrouw en collega’s. In dit interview vertelt Peter over zijn ervaringen en passie voor het schildersvak.

Peter is 61 jaar oud en woont met zijn Vrouw in Nieuw-Lekkerland.

Hobby dagelijks uitoefenen

Peter: “Voordat ik als schilder aan de slag ging, werkte ik bij een timmerbedrijf. Door rugklachten en artrose moest ik mij laten omscholen. Gelukkig heb ik nooit spijt gehad van deze overstap. Schilderen geeft mij geen last en ik kan mijn hobby dagelijks uitoefenen! Mijn werk is heel zelfstandig en ik pak ook lastige klussen aan, zoals restauratie en reparaties.”

Voorkeur voor oude gebouwen

“Ik heb een voorkeur voor het werken aan oude gebouwen”, vervolgt hij. “Het liefst monumentale panden. De uitdaging bij oud werk is dat het veel vakbekwaamheid vereist en dat maakt het interessant. Ik geniet er echt van een pand weer in oude glorie te herstellen.”

Direct overdoen

Peter: “De afgelopen 25 jaar heb ik als heel positief ervaren! Als ik het over zou kunnen doen, zou ik direct weer dezelfde keuze maken. De omgang met collega’s en het werkaanbod waren altijd plezierig. Ook na de diverse overnames is het eigenlijk alleen maar beter geworden.”

Veel vrijheid

“Mijn werk bij stam+sdh is geweldig. Ik werk veel op eigen houtje omdat ik binnen het bedrijf de enige schilder in dienst ben. Dat geeft mij veel vrijheid en de mogelijkheid zelf mijn werkzaamheden in te schatten en uit te voeren.” Hij heeft zeker nog oog voor de toekomst: “Ik ben altijd geïnteresseerd in nieuwe ontwikkelingen binnen het schildersvak en sta open voor verbeteringen.”

Fietsen, zwemmen en varen

In Nieuw-Lekkerland woont Peter nog met zijn vrouw. “We hebben vier kinderen, die al het huis uit zijn. Ik houd van fietsen, zwemmen en varen met mijn kleine motorbootje. In de vakanties gaan we graag naar Duitsland, bijvoorbeeld richting de Moezel. Ook daar stappen we samen op de fiets en genieten mijn vrouw en ik van de natuur. We bezoeken ook graag musea.”

Wij feliciteren Peter van harte en kijken met hem uit naar zijn volgende jubileum!
Ben jij na het lezen van Peters verhaal ook geïnteresseerd in een baan bij BMN De Klerk? Kijk dan op onze vacaturepagina.  

Benieuwd wat wij voor u kunnen betekenen?

Neem contact met ons op, wij helpen u graag!

Contact

BMN De Klerk 
Wiedhaak 18
3371 KD Hardinxveld-Giessendam

Nieuwsbrief

Meld u vrijblijvend aan voor onze
nieuwsbrief en blijf op de hoogte van nieuwe producten en acties!

Bezoek ook

© BMN De Klerk  |  Ontwerp & realisatie: MM