22 april 2024

Feestelijke eerste paal distributiecentrum Damen Shipyards

Een heipaal als mijlpaal: met ceremoniële allure hebben wij de eerste paal voor het nieuwe distributiecentrum van Damen Shipyards Group in Schelluinen geslagen! Dit moment symboliseert de start van de bouw van een state-of-the-art, energiezuinig warehouse, dat wij in opdracht van ontwikkelaar Deltabrug Beheer realiseren.

 Het distributiecentrum krijgt een oppervlakte van 14.500 vierkante meter aan opslagruimte.

Nieuwe duurzame norm

Deze nieuwe faciliteit, die volgens planning in februari 2025 operationeel is, zet een nieuwe norm voor duurzaam bouwen. Het geheel gasloze gebouw is uitgerust met zonnepanelen en slimme verlichting met bewegingssensoren, resulterend in een A++++ energielabel en een BREEAM-certificaat ‘very good’.

Aanzienlijk efficiënter

Dit nieuwe distributiecentrum op Avelingen-Oost wordt uitermate efficiënt. Met ongeveer 900 vierkante meter aan kantoorruimte en een additionele 2.700 vierkante meter buitenruimte, wordt het aantal laaddokken voor vrachtwagens enorm vergroot. Bovendien wordt heel het buitenterrein onderheid en voorzien van een betonvloer.

Dopen

De ceremonie werd geheel in stijl van Damen Shipyards uitgevoerd: bij het slaan van de eerste paal door Martijn van Tilborg, werd met het kapotslaan van een fles champagne op die paal door Maxime Breugem en Nikki Oelrich van Damen Shipyards het gebouw ‘een behouden vaart’ gewenst!

Verbeterde service

Martijn van Tilborg, Logistics Manager bij Damen Shipyards, onderstreept in zijn toespraak de voordelen: “Dit centrum, met zijn strategische opzet en een hoogte van elf meter, verbetert onze werkprocessen. Het optimaliseert onze service voor jaarlijks duizend leveranciers en leveringen aan vijfhonderd bestemmingen.”

Toost & bloemen

Naast Martijn van Tilborg, richtte ook Peter Huizer het woord tot de in groten getale aanwezige belangstellenden. Hij bracht een toost uit en feliciteerde Damen Shipyards en Deltabrug Beheer met dit opzienbarende project. Vervolgens deelde hij samen met Jos van Leerdam bloemen uit aan de partners.

Na afloop van het officiële programma, werd nog een gezellige borrel gehouden! Wilt u meer informatie over dit mooie project? Hou dan onze socialmediakanalen in de gaten!

Benieuwd wat wij voor u kunnen betekenen?

Neem contact met ons op, wij helpen u graag!

Contact

BMN De Klerk 
Wiedhaak 18
3371 KD Hardinxveld-Giessendam

Nieuwsbrief

Meld u vrijblijvend aan voor onze
nieuwsbrief en blijf op de hoogte van nieuwe producten en acties!

Bezoek ook

© BMN De Klerk  |  Ontwerp & realisatie: MM