nieuws 14 oktober 2022

Vijfentwintig jaar Jos van Leerdam

Op 13 oktober werkt Jos van Leerdam 25 jaar bij - BMN - De Klerk! Ooit is Jos tegelijk met zijn vader als timmerman begonnen bij De Klerk, inmiddels is hij projectleider en mede-eigenaar bij BMN De Klerk.

Jos: “Nadat mijn vader en ik in 1997 bij De Klerk in Werkendam begonnen te werken, is hij één jaar later plotseling overleden toen ik 23 jaar oud was. Behalve dat die gebeurtenis mij een levensles heeft geleerd, ben ik vanaf dat moment mijn ambities gaan nastreven.”

Timmerman, uitvoerder, projectleider
Jos ontwikkelde zich als timmerman. “Ik kreeg de kans zelfstandig een bouw te begeleiden. En nog één. En nog meer! Daarnaast heb ik in de avonduren opleidingen gevolgd, ben uitvoerder geworden en uiteindelijk werd ik projectleider!” En toen stond Peter Huizer van BMN op de drempel in Werkendam? Jos: “Klopt! En daar had ik, aanvankelijk behoorlijk mijn bedenkingen bij… Maar al heel snel na de overname veranderde dat gevoel.”

Mede-eigenaar
Het samengaan van de bouwtak van De Klerk Werkendam met BMN bleek een ijkpunt. Jos: “Na een gesprek met Peter, was de klik gelijk erg prettig. Bij BMN ademde alles ‘bouw’! De samenwerking beviel direct. In de loop van het eerste jaar na het samengaan, vroeg Peter Mathijs de Boon, André van den Heuvel en mij als mede-eigenaar te gaan participeren in het bedrijf. Het blijkt dat wij in het managementteam elkaars kwaliteiten heel goed aanvullen! Hoewel ik altijd gewerkt heb of het ‘mijn eigen bedrijf’ was, merk je toch verschil wanneer het écht zo is.”

Verantwoordelijkheid
Jos vervolgt: “Je bent ineens medeverantwoordelijk voor de organisatie, de toekomst van het bedrijf, de medewerkers en investeringen. Dat is laveren met het verdelen van je aandacht tussen het zakelijke en het menselijke aspect. Het is druk, ik voer veel overleg en ben vaak op pad: toch wil ik oog houden voor de medewerkers! Binding met het bedrijf is belangrijk en daar moeten we op blijven sturen! Zo gaan we ook met onze onderaannemers om: het is tekenend dat ik met veel van hen al 25 jaar samenwerk!”

Laagdrempelig
“We zijn erg laagdrempelig bij BMN De Klerk”, zegt Jos. “Als directie staan we overal tussen. Wij richten ons op samenwerken, met alle collega’s. Hiërarchie ontbreekt op die manier. We willen op een gezonde manier met elkaar overleggen: de argumenten tellen. Dat is onze kracht en dat moeten we waarborgen!” Jos vervolgt: “Onze opdrachtgevers herkennen en waarderen die benadering. Wij doen wat we zeggen en we proberen altijd open en eerlijk te zijn: dan hoef je ook niets te onthouden!

Levensles
Jos: “Wat ik kenmerkend vind voor mijn carrière? Allereerst ben ik dankbaar voor de gezondheid die ik tot hiertoe gekregen heb. Naast alle zakelijke dingen zorgt mijn vrouw ervoor dat ik kan werken zoals ik doe! Zij regelt de dagelijkse dingen thuis met de kinderen en daarmee heb ik mijn handen vrij voor de zaak. Haar steun is er altijd! Daar moet echter wel een balans in zijn. Dat hebben we samen goed voor elkaar! En daarnaast: toen ik samen met mijn vader werkte en hij overleed, heb ik geleerd hoe relatief en beperkt het leven is. Je krijgt een totaal ander perspectief, wanneer je hiermee te maken krijgt. Daarom is het belangrijk dat je altijd respect voor elkaars situatie hebt. De menselijke factor is belangrijk voor mij!”


Ben jij door het verhaal van Jos nieuwsgierig geworden naar een baan bij BMN De Klerk? Bekijk dan onze vacatures of neem contact met ons op.

Benieuwd wat wij voor u kunnen betekenen?

Neem contact met ons op, wij helpen u graag!

Contact

BMN De Klerk 
Wiedhaak 18
3371 KD Hardinxveld-Giessendam

Nieuwsbrief

Meld u vrijblijvend aan voor onze
nieuwsbrief en blijf op de hoogte van nieuwe producten en acties!

Bezoek ook

© BMN De Klerk  |  Ontwerp & realisatie: MM