nieuws 9 juni 2022

'Een kijkje in de keuken van de bakkerij’

Bakkerij Verba bestaat al sinds 1959. Met filialen in Brakel, Rijswijk en Sleeuwijk voorzagen zij al veel klanten van vers brood, gebak en andere lekkernijen. Sinds kort hebben zij ook een filiaal in Werkendam geopend: na de overname van de vorige eigenaar heeft het pand een metamorfose ondergaan!

Als hoofdaannemer hebben wij de grootscheepse verbouwing van de bakkerij verzorgd. In nauwe samenwerking met een aantal partners: de installaties zijn verzorgd door Paans uit Leerdam. Drabbe uit Werkendam is verantwoordelijk voor de elektrische systemen en Buyk Constructies uit Hardinxveld-Giessendam heeft de staalconstructies geplaatst die de verwijderde draagmuren vervangen. Voor het interieurontwerp hebben we gebruik gemaakt van de diensten van Emondt uit Apeldoorn.

Meer dan een gewone verbouwing 
Sjoerd Visser was namens BMN De Klerk de tekenaar, werkvoorbereider en begeleider van de uitvoering. “Verba vroeg ons voor deze klus, omdat wij in het verleden hun bakkerij in Brakel ook al hadden verbouwd. Dit werk was wel wat meer dan en ‘gewone’ verbouwing. Het pand heeft een heel nieuw uiterlijk gekregen!”

Complete gevelwijziging gerealiseerd
“We zijn eerst met de opdrachtgever om de tafel gaan zitten om hun wensen te inventariseren”, vertelt Sjoerd. “Vervolgens zijn we het vergunningstraject en de tekeningen gaan uitwerken. Wat betreft de uitvoering, hebben we een complete gevelwijziging gerealiseerd. Er zijn extra grote ramen geplaatst en we hebben een aantal draagmuren verwijderd!”

Gewoon doorgebakken 
Sjoerd: “De tijdsdruk was een extra uitdaging bij de uitvoering van dit project. We zijn in Januari gestart en de bakkerij moest voor Pasen klaar zijn. Tijdens onze werkzaamheden hebben de bakkers op twee weken na ‘gewoon’ doorgebakken. Dat vroeg wel wat van het improvisatievermogen van alle betrokken partijen!”

Doorkijk naar de bakkerij
“Maar het resultaat mag er zijn”, zegt Sjoerd trots. “De opdrachtgever had een duidelijk doel voor ogen. Op basis van foto’s die zij lieten zien en in samenwerking met Emondt hebben wij de bouwtekeningen gemaakt. Het resultaat is zeer fraai geworden: een heel strak uiterlijk, met een doorkijk vanuit de winkel naar de bakkerij!”

Samenwerking is goed bevallen
Sjoerd: “De uitvoering is volgens planning verlopen. Wij hadden met onze eigen timmerlieden de juiste mensen ter plaatse, er moest veel geïmproviseerd worden en ook waren snelle beslissingen noodzakelijk. De samenwerking met alle partners is heel goed bevallen. Veel partijen uit de regio, waarmee we snel konden schakelen en korte lijnen onderhielden. En wat betreft de verzorging van de innerlijke mens, zaten we ook ‘gebakken’!”

Benieuwd wat wij voor u kunnen betekenen?

Neem contact met ons op, wij helpen u graag!

Contact

BMN De Klerk 
Wiedhaak 18
3371 KD Hardinxveld-Giessendam

Nieuwsbrief

Meld u vrijblijvend aan voor onze
nieuwsbrief en blijf op de hoogte van nieuwe producten en acties!

Bezoek ook

© BMN De Klerk  |  Ontwerp & realisatie: MM