nieuws 20 mei 2020

Bedrijfshal Dimco op koers

In januari 2020 werd onder feestelijke omstandigheden de eerste paal geslagen van de bedrijfshal voor DIMCO, voor de vestiging aan de Kilkade in Dordrecht. Ondertussen zijn we vier maanden verder en vragen we Ton van Drunen, meewerkend voorman, wat de status van het project is.

“In het pand van veertig bij twintig meter komen een paar kantoren en een grote werkplaats. Bovendien bouwen we een overkapping van dezelfde afmetingen, zodat er voortaan altijd onder droge omstandigheden gewerkt kan worden”, begint Ton te vertellen. “DIMCO is een internationaal bedrijf in waterwerken. Ze doen heiwerk, plaatsen buispalen, bouwen steigers, bruggen, en betonwanden in de Europoort.” DIMCO is een dochteronderneming van DEME, die grote, complexe, (maritime) infrastructuren op poten zet.

Sandwichpanelen
“Na het slopen van de oude bedrijfshal, zijn we begonnen met de bouw van het nieuwe pand. Het project loopt goed, wij liggen op schema: eind juli is de oplevering en dat gaan we halen! Dat is de gebruikelijke tijd voor een project als dit. Omdat er maar een paar kantoren in het pand komen, is de afwerking beperkt. We hebben de fundering geplaatst en de betonvloer is gestort. De wanden bestaan uit sandwichpanelen: dubbelwandige stalen platen van zes meter lang waar isolerend schuim tussen gespoten is. De stalen dakplaten met hierop isolatie kunststof dakbedekking zijn inmiddels ook geplaatst. Zonder weersinvloeden hebben we de betonvloer kunnen storten en afwerken.

Lijmblokken
“De houten metselprofielen zijn gesteld, waar de onderaannemer zijn lijmblokken tussen plaatst. Die wanden worden nu behangen en betegeld, afhankelijk van de bestemming: kantoor of sanitair.” Ton vervolgt: “We zijn nu ook buiten aan het graven, om de elektriciteitskabel naar binnen te voeren. Over twee weken gaan we bestraten, en vooral betonnen Stelconplaten – betonplaten met stalen randen – plaatsen, ook onder de eerdergenoemde overkapping.”

Samenwerken
“Vanuit BMN De Klerk is Jos van Leerdam de projectleider en Gerard van der Kuijl de werkvoorbereider voor dit project. Wij kunnen goed samenwerken en voeren regelmatig overleg. Zelf ben ik dagelijks op de bouwlocatie aanwezig. Daardoor heb ik goed overzicht en ben ik voor alle betrokken partijen een herkenbaar aanspreekpunt. Waar nodig is werk ik mee, bijvoorbeeld met timmerwerk.”

Benieuwd wat wij voor u kunnen betekenen?

Neem contact met ons op, wij helpen u graag!

Contact

BMN De Klerk 
Wiedhaak 18
3371 KD Hardinxveld-Giessendam

Nieuwsbrief

Meld u vrijblijvend aan voor onze
nieuwsbrief en blijf op de hoogte van nieuwe producten en acties!

Bezoek ook

© BMN De Klerk  |  Ontwerp & realisatie: MM