nieuws 29 maart 2023

Bewust veilig, bewust bezig!

Vandaag is het Bewust Veilig-dag! Op deze jaarlijks terugkerende dag benadrukken we met honderden bedrijven het belang van een veilige werkomgeving. Bij BMN De Klerk beperken we ons natuurlijk niet tot deze ene dag, want het hele jaar door is veiligheid een thema dat de continue aandacht nodig heeft. Zo’n dag rondom veiligheid is wel een geschikt moment om weer het bewustzijn te vergroten bij ons allemaal.

Papier en praktijk
Bij BMN De Klerk zorgen we dat zowel op papier als in de praktijk de zaken op orde zijn. Uiteindelijk gaat het om de mensen die het werk moeten uitvoeren, maar door duidelijke voorwaarden en afspraken te maken en goede materialen ter beschikking te stellen, worden risico’s op de werkvloer een stuk kleiner. Daarnaast willen we een goede en betrouwbare partner zijn voor onze opdrachtgevers. Veilig werken is daar een belangrijk onderdeel van. Om dit ook te toetsen besteden we veel aandacht aan relevante certificering. Zo heeft BMN De Klerk deze maand succesvol een hercertificatie gekregen van de VCA-norm VCA 2017/6.0. In deze laatste VCA-norm wordt veiligheid nog meer centraal gesteld dan in de vorige versie, waardoor het aantal ongevallen op de werkvloer sterker moet dalen. In het verlengde daarvan hebben we ook de hercertificering voor 9001:2015 succesvol afgerond. Bij BMN De Klerk zijn de bedrijfsprocessen op orde en we werken hard om dat elke dag in de praktijk te laten zien!

Topprioriteit
BMN De Klerk is lid van Bouwend Nederland, de vereniging voor bouw- en infrabedrijven. Bouwend Nederland heeft veiligheid als topprioriteit gekenmerkt en daarom een meerjarenprogramma opgesteld. In onze sector waar gewerkt wordt met grote, zware machines zijn de risico’s op ongelukken hoger. Dat vereist dus een scherp bewustzijn van die veiligheidsrisico’s. De hele sector heeft daar een gezamenlijke verantwoordelijkheid.

Bewust Veilig-dag
Bouwend Nederland is ook een van de initiatiefnemers van de Bewust Veilig-dag, samen met Techniek Nederland, OnderhoudNL en Aanemersfederatie Nederland. Sinds 2016 wordt de dag elk jaar herhaald en bedrijven kunnen op hun eigen manier invulling geven aan deze dag. Dit jaar is ook een gratis Bewust Veilig-krant beschikbaar in meerdere talen. Deze kan je hier bekijken. Het is mooi om te zien hoe de sector elkaar weet te inspireren. Alleen met elkaar kunnen we echt veilig werken en zorgen dat ongevallen tot het verleden behoren!

Benieuwd wat wij voor u kunnen betekenen?

Neem contact met ons op, wij helpen u graag!

Contact

BMN De Klerk 
Wiedhaak 18
3371 KD Hardinxveld-Giessendam

Nieuwsbrief

Meld u vrijblijvend aan voor onze
nieuwsbrief en blijf op de hoogte van nieuwe producten en acties!

Bezoek ook

© BMN De Klerk  |  Ontwerp & realisatie: MM