nieuws 17 november 2022

‘Werken onder druk met aandacht voor omgevingsfactoren’

Een gemeentehuis wat vijf jaar geleden grootschalig is verbouwd opnieuw gedeeltelijk verbouwen: dan weet je dat veel mensen kritisch meekijken! In zo’n geval heb je behoefte aan een bouwbedrijf waar ze gewend zijn mee te denken en waar ze met de druk van de ‘publieke zaak’ kunnen omgaan.

Melle van Dijk is projectleider voor de gemeente Papendrecht. Hij begeleidt de verbouwing van een deel van het gemeentehuis: binnenkort vindt ook de openbare bibliotheek onderdak in het gebouw aan de Markt.

Meedenkende aannemer is randvoorwaarde
“We hebben voor deze aanbesteding vier partijen uitgenodigd: in het verleden heb ik met BMN De Klerk samengewerkt. Op basis van die ervaring waren zij één van die vier partijen”, vertelt Melle. “Bij de selectie van het uiteindelijke bouwbedrijf, hebben we secuur gelet op het aspect ‘meedenken met de opdrachtgever’. Verbouwingen van gemeentehuizen zijn net even spannender. Het betreft een ‘open’ politiek gebouw. Zoveel mogelijk functies moeten doorgaan: de winkel blijft open tijdens zo’n verbouwing. Een meedenkende aannemer is dan een randvoorwaarde!”

Flexibel in plannen van werkzaamheden
Melle: “Bij de uitverkiezing van BMN De Klerk heb ik maar een beperkte rol gespeeld. Het feit dat ze goed meedenken, maakt ze onderscheidend! Ze zijn heel flexibel in het plannen van hun werkzaamheden. Die ervaring had ik ook al met hen. Een goed voorbeeld daarvan bij dit werk is die trouwerij die toch moest doorgaan: BMN De Klerk past hun planning dan aan. Een ander voorbeeld waren de sloopwerkzaamheden die zij bewust in de herfstvakantie hebben gepland én afgerond!”

Allemaal binnen zeven weken
De werkzaamheden die BMN De Klerk verricht bestaat uit het verbouwen van anderhalve verdieping: van vergader- en ontvangstruimte naar bibliotheek! Daarvoor moeten installaties worden aangepast en vervangen, een keuken worden verkleind en diverse ingrepen in het interieur worden gedaan. Er moet zevenhonderd strekkende meter boekenkast komen, waarvan een kwart inbouw. En dat allemaal binnen zeven weken: werken onder druk, met aandacht voor omgevingsfactoren!”

Lokale partijen betrekken
Melle: “Verbouwingen zijn anders dan nieuwbouw: je weet niet wat je tegenkomt en dat kan spannend zijn. Toen de installateur tijdens het project wegviel, heeft BMN De Klerk geanticipeerd door hun vaste partner bij het project te betrekken en daardoor werken ze nu nog conform planning. Net als wij, benaderen ook zij zoveel mogelijk lokale partijen, zoals Barth Installatietechniek uit ‘s-Gravendeel en ook Merbo Interieurbouw uit Hardinxveld-Giessendam.”

De bibliotheek aan zet
Yolanda van Dongen-Verburg is vanuit ‘de Bibliotheek AanZet’ verantwoordelijk voor de huisvesting. Ook zij ervaart de samenwerking met BMN De Klerk en de andere partijen als prima. “Ik vind het knap dat met zo’n korte voorbereiding in zo’n korte bouwtijd zo’n project gerealiseerd kan worden! We hebben regelmatig overleg gehad met het bouwteam, waarin ook wij onze wensen en afwegingen konden uitspreken.”

Wandkasten en boekstartmeubel
Yolanda: “De onderaannemer van BMN De Klerk verzorgt maatwerk meubilair: vaste, enkelwandige boekenkasten tegen de wanden. Maar ook mobiele podiumblokken, waarop we schoolklassen kunnen ontvangen, een ‘boekstartmeubel’ en enkele andere meubelstukken. Ook nemen we bestaand maatwerkmeubilair mee dat in sommige gevallen in maat wordt aangepast. Wanneer wij vanaf 2 december gaan verhuizen is de planning nagenoeg rond: er moeten dan hooguit nog wat kleine werkzaamheden worden uitgevoerd.”

De werkzaamheden in het gemeentehuis zijn in volle gang: 19 december gaan we weer open op de nieuwe locatie.

Benieuwd wat wij voor u kunnen betekenen?

Neem contact met ons op, wij helpen u graag!

Contact

BMN De Klerk 
Wiedhaak 18
3371 KD Hardinxveld-Giessendam

Nieuwsbrief

Meld u vrijblijvend aan voor onze
nieuwsbrief en blijf op de hoogte van nieuwe producten en acties!

Bezoek ook

© BMN De Klerk  |  Ontwerp & realisatie: MM