nieuws 28 november 2019

Abdul uit Syrië krijgt contract

Bij BMN De Klerk bouwen we met een bijzondere visie op ‘bouwen’. Zo tekende de Syrische statushouder Abdul onlangs zijn arbeidscontract. Hij draait inmiddels met veel plezier mee en bouwt hier verder aan zijn toekomst.

Na een succesvolle werkstage kwam Abdul in dienst. Hij woont en werkt sinds 3,5 jaar in Hardinxveld-Giessendam en vindt er steeds meer zijn plek. Peter Huizer (directeur BMN De Klerk): ik ben blij dat ik hem een contract heb aangeboden, we zijn namelijk dik tevreden!" Ook wethouder Trudy Baggerman is blij met het resultaat, zij hoopt dat Abdul een voorbeeld zal zijn voor andere statushouders.

De 53-jarige Abdul is analfabeet en werkt al sinds zijn 8e jaar, als timmerman, taxichauffeur en ook ruim 30 jaar op een schip als monteur. Aanvankelijk sprak hij nog geen woord Nederlands toen hij hier voor het eerst een bouwwerkplaats betrad. Mede door Jeanet van Iperen, docent van het werkwoord, leert Abdul elke week nog bij in de Nederlandse taal.

Wat Abdul er zelf over zegt? “Door te werken en te praten met collega's leer ik de taal steeds beter spreken. Ik volg een cursus Nederlands, een cursus VCA en behaalde ook mijn heftruckcertificaat. Bovendien werk ik met fijne collega’s. Hier kom ik verder mee!” Kortom, het werk geeft de statushouder voldoening en het contract stelt hem daarbij in staat om zichzelf en zijn gezin te onderhouden.

BMN De Klerk werd in dit traject begeleid door Baanbrekend Drechtsteden, die het voor bedrijven aantrekkelijk maakt om mensen met een uitkering of arbeidsbeperking in te zetten.

Benieuwd wat wij voor u kunnen betekenen?

Neem contact met ons op, wij helpen u graag!

Contact

BMN De Klerk 
Wiedhaak 18
3371 KD Hardinxveld-Giessendam

Nieuwsbrief

Meld u vrijblijvend aan voor onze
nieuwsbrief en blijf op de hoogte van nieuwe producten en acties!

Bezoek ook

© BMN De Klerk  |  Ontwerp & realisatie: MM