nieuws 20 augustus 2020

Medewerker aan het woord: Ruben 

Ruben van der Graaf werkt al 23 jaar bij BMN De klerk. Aanvankelijk als meewerkend voorman in de woning- en utiliteitsbouw, maar inmiddels al twintig jaar als meewerkend uitvoerder in de industriebouw (petrochemie). Ondanks zijn pensioengerechtigde leeftijd blijft hij voorlopig toch nog twee dagen per week werken.

Ruben is getrouwd met Ineke. Ze wonen al twintig jaar op een motorjacht in de haven van Rhoon. Ze hebben twee kinderen en drie kleinkinderen. “Nu ik 65 ben geworden moet opa op pad met de kleinkinderen: met m’n kleindochter naar Toverland, met de éne kleinzoon ijskarten en met mijn andere kleinzoon op de Spido een rondvaart door de havens van Rotterdam maken. Die kleine is al net zo verzot op het water als zijn opa!”

Varen
De vakanties en de vrije weekenden worden door Ineke en Ruben doorgaans varend doorgebracht. “Deze zomer zouden we eigenlijk naar Parijs varen, maar door het corona-virus gaat dat helaas niet door. Volgend jaar, of misschien wordt het dan wel Berlijn met de boot. Nu gaan we naar Friesland: ook erg mooi!”

Terminals
Ruben is twintig jaar geleden in de Botlek blijven ‘hangen’. “We verbouwden het huis van de eigenaar van een oliebedrijf, die net een terminal in de Rotterdamse haven had gekocht. Ook daar voerden we klussen uit en dat beviel me prima; ik voelde me op mijn plek in de Botlek. Hierna ben ik meewerkend uitvoerder op deze terminal geworden. Het is heel erg veelzijdig werk. Veel betonwerk; voor funderingen van tanks, voor stalen kolommen op betonankers en ook ondergrouting.”

Vloerbedekking
Behalve al het werk met beton, voeren Ruben en zijn collega’s ook heel andere werkzaamheden uit. “Onderhoud aan kantoren, sloten repareren, ontstoppen van toiletpotten en vloerbedekking leggen. Noem maar op!” Ruben is door die veelzijdigheid erg blij met zijn standplaats in de Europoort.

Hobby
“Ineke is een jaar jonger dan ik en werkt nog een jaar. Door zelf twee dagen in de week te blijven werken, kan ik mijn collega die het werk van me overneemt op weg helpen. Als we straks meer willen varen, dan stop ik ermee. Maar nu nog niet, want ik heb het reuze naar mijn zin. Met mijn werk, met mijn collega’s en met mijn werkgever. De veelzijdigheid van mijn werk hier in de Europoort, de klik met de andere collega’s van BMN De Klerk. Het is niet zo dat ik uitsluitend in de Rotterdamse havens werk. Waar nodig spring ik in bij andere projecten! Het is een heel goede stap geweest bij BMN De Klerk te gaan werken. Ik word altijd geholpen waar nodig en Peter Huizer, André van den Heuvel en ik hebben dezelfde hobby: varen!”

Benieuwd wat wij voor u kunnen betekenen?

Neem contact met ons op, wij helpen u graag!

Contact

BMN De Klerk 
Wiedhaak 18
3371 KD Hardinxveld-Giessendam

Nieuwsbrief

Meld u vrijblijvend aan voor onze
nieuwsbrief en blijf op de hoogte van nieuwe producten en acties!

Bezoek ook

© BMN De Klerk  |  Ontwerp & realisatie: MM