nieuws 11 november 2021

‘Opleiding als levensader van een bouwbedrijf’

Gelukkig kan het weer: de Open Dag van Bouwmensen op 27 november! En dat is maar goed ook, want bouwbedrijven zitten te springen om nieuwe medewerkers. Bij BMN De Klerk hebben we altijd al het strategisch belang ingezien van het opleiden van medewerkers voor de bouw. Daarom zijn we ook een betrokken partner van Bouwmensen.

Erik van Noordenne is directeur-bestuurder van Bouw- & Inframensen Zuid-Holland Zuid. Hij is blij dat op 27 november de Open Dag zowel in Dordrecht als in Hardinxveld-Giessendam gehouden wordt. “We zoeken voortdurend naar jonge mensen die een toekomst in de bouw of infra willen. De Open Dagen zijn voor ons heel belangrijk: we stimuleren jongeren door hen kennis te laten maken met de ROC’s en de aangesloten bouwbedrijven. Voor ouders is het ook een goed moment om inzicht te krijgen in de mogelijkheden die wij te bieden hebben!”

Ideaal traject
“Het is een ideaal traject’, vertelt Erik. “Omdat wij met zo’n honderdvijftig bouw- en infrabedrijven uit de regio samenwerken, is er altijd een geschikte plek om het vak in de praktijk te leren. We bieden mbo-opleidingen aan, op niveau 2, 3 en 4. Dat betekent dat je met niveau 4 ook kan leren voor bijvoorbeeld assistent-uitvoerder, BIM-tekenaar of ontwerper. BMN De Klerk is bijvoorbeeld een partner die stimuleert om op hbo-niveau door te studeren, na het behalen van het mbo-diploma.” Erik vervolgt: “Zolang BMN De Klerk bestaat, werken wij al met hen samen. Ze zijn erg opleidingsgericht. BMN De Klerk ziet dat het toevoegen van jeugd belangrijk is voor de eigen cultuur én het bestaansrecht van bouwbedrijven!”

Briljant concept
Erik: “Onze kerntaak is een goede match maken tussen leerling en leerbedrijf. Welk bedrijf past het best bij jou? Groot? klein? Dichtbij? Utiliteitsbouw? Timmerwerk? Zo zijn er heel veel matches te bedenken, die wij op basis van onze vijfendertigjarige ervaring maken. Vrijwel alle leerlingen blijven na het behalen van het diploma bij het leerbedrijf werken. Het komt ook wel eens voor dat er tijdens de opleiding gewisseld wordt van leerbedrijf. Dan blijkt de keuze voor een bepaalde richting tegen te vallen. Door ons enorme netwerk kan een leerling altijd bij een andersoortig bedrijf terecht!”

Gelukkig
“Het belangrijkste’, zegt Erik, “is het geluk van een jongere! Wij denken dat veel jonge mensen gelukkig worden van werken in de techniek. In de maatschappij komt ook steeds meer waardering voor deze vakmensen: het is gewoon heel belangrijk werk. En voor de leerlingen is het prettig dat ze al lerende al verdienen!”

Wil je meer weten over de Open Dag of over de mogelijkheden van Bouwmensen? Kijk dan op de website of geef je op voor de Open Dag!

Benieuwd wat wij voor u kunnen betekenen?

Neem contact met ons op, wij helpen u graag!

Contact

BMN De Klerk 
Wiedhaak 18
3371 KD Hardinxveld-Giessendam

Nieuwsbrief

Meld u vrijblijvend aan voor onze
nieuwsbrief en blijf op de hoogte van nieuwe producten en acties!

Bezoek ook

© BMN De Klerk  |  Ontwerp & realisatie: MM