nieuws 5 maart 2020

Brandweer kazerne Papendrecht

BMN De Klerk start met een uniek project: de uitwerking en voorbereiding voor de bouw van de nieuwe brandweerkazerne van Papendrecht. BMN De Klerk is na selectie vroegtijdig gecontracteerd om mee te denken in het bouwteam. Werkvoorbereider Kees Sterrenburg zit in het bouwteam en werkt als vrijwilliger bij brandweer Hardinxveld-Giessendam. Dat geeft naast zijn bouwkundige kijk extra inzicht.

‘Bij BMN De Klerk werken we aan mooie projecten. Altijd met de juiste aandacht en vakkennis. Toch zijn sommige projecten extra bijzonder, zoals de bouw van de nieuwe kazerne voor brandweer Papendrecht. Omdat ik zelf als vrijwilliger bij de brandweer in Hardinxveld-Giessendam actief ben heb ik affiniteit met de brandweer. Ook weet ik waar we op moeten letten, een meerwaarde bij dit project.

Het oude pand van de brandweer is nodig aan vervanging toe. Waar ze nu samen met de politie een pand delen, krijgt de brandweer straks weer een geheel eigen pand. De eerste visuals liggen er al. Je ziet de zeven prachtige glazen “uitrukdeuren”, het open karakter van de kazerne met volop aandacht voor duurzaamheid.

Bij dit project dienen we rekening houden met een paar bijzonderheden. Zo is het belangrijk dat het gebouw ook bij stroomuitval nog functioneert. Noodstroomvoorzieningen zijn daarom essentieel. De aandacht voor duurzaamheid zie je terug in de keuze voor de installaties, de zonnepanelen die op het dak komen te liggen en de isolatiewaarden van de schil van het gebouw. Ook kijken we naar de mogelijkheden om circulair te bouwen. Het belooft een toonaangevend resultaat dat voldoet aan de huidige welstands- en gebruikerseisen.

Het voorlopig ontwerp van RoosRos Architecten voor de nieuwbouw kwam in samenwerking met de Gemeente Papendrecht en de veiligheidsregio Zuid Holland-Zuid tot stand.  
Na een onderhandse aanbesteding werd BMN De Klerk geselecteerd om samen met het bouwteam, de komende maanden hier verder mee aan de slag te gaan. We zullen de verdere details met elkaar uitwerken en op productniveau keuzes moeten gaan maken. Mijn ervaring als vrijwillige brandweerman zal ik daarin zeker ook meenemen. Als alles verloopt volgens planning starten we deze nazomer met het daadwerkelijke bouwen en kunnen we de kazerne begin 2021 opleveren!’

Kees Sterrenburg

Benieuwd wat wij voor u kunnen betekenen?

Neem contact met ons op, wij helpen u graag!

Contact

BMN De Klerk 
Wiedhaak 18
3371 KD Hardinxveld-Giessendam

Nieuwsbrief

Meld u vrijblijvend aan voor onze
nieuwsbrief en blijf op de hoogte van nieuwe producten en acties!

Bezoek ook

© BMN De Klerk  |  Ontwerp & realisatie: MM