nieuws 19 november 2020

Huzarenstukje past precies

Rien van Dijke is betontimmerman bij BMN De Klerk, met als unieke eigenschap dat hij ook het vlechten van de wapening tot in de puntjes beheerst. Projectleider Robert Glinski zet Rien in voor lastige en uitdagenden projecten, zoals een prefab brugdek.

Robert: “In opdracht van Hollandia Services hebben wij dit betonnen brugdek voor een brug in Lemmer gefabriceerd. Door bestaande contacten kwamen zij bij ons terecht. Het was een uitdagende opdracht omdat het betonnen deel van het brugdek prefab in korte tijd gemaakt moest worden. Bovendien was het ontwerp door de schuine, getapte en aflopende vormen vorm ook zeer lastig.”

Signaleren
Rien: “Op basis van de bouwtekeningen ben ik aan de slag gegaan. Het was erg arbeidsintensief en het was niet een klus van ‘zomaar in elkaar zetten’. De tekeningen zijn altijd leidend, maar het geheim is controleren, controleren, controleren! Daardoor kan je tegenstrijdigheden en knelpunten in het ontwerp signaleren. Die signaleringen koppelden we terug naar de hoofdaannemer, waardoor aanpassingen tijdig gedaan konden worden. Zo’n klus is nu eenmaal een samenkomst van theorie en praktijk.”

Naadloos
Robert: “In week 46 is het brugdeel geplaatst. Het betonnen brugdeel moest naadloos in het net eerder geplaatste stalen brugdeel passen. Dat stalen deel is door een andere partij vervaardigt. Daarom, en door de afwijkende vormen, was het tot het laatste moment spannend: bij de plaatsing bleek dat alles naadloos in elkaar paste!”

“Rien verdient alle credits voor dit huzarenstukje!”

Robert: “Het betonnen brugdek is een onderdeel van de renovatie van een sluis in het Friese Lemmer. Behalve de afwijkende vormen, was het ook door de afmetingen een ingewikkeld werk. Het betonnen deel weegt circa 47 ton, en meet 8,5 meter bij 3,80 meter bij een hoogte van 1,20 meter. In ongeveer zes weken hebben we deze klus geklaard. Hoewel het altijd een teamprestatie is, heeft Rien veruit het grootste en zwaarste deel van het werk gedaan!”

Rien, relativerend: “Het is meestal gewoon een optelsom!”

Benieuwd wat wij voor u kunnen betekenen?

Neem contact met ons op, wij helpen u graag!

Contact

BMN De Klerk 
Wiedhaak 18
3371 KD Hardinxveld-Giessendam

Nieuwsbrief

Meld u vrijblijvend aan voor onze
nieuwsbrief en blijf op de hoogte van nieuwe producten en acties!

Bezoek ook

© BMN De Klerk  |  Ontwerp & realisatie: MM