nieuws 27 augustus 2020

Eerste paal brandweerkazerne

Met het slaan van de eerste van 123 palen zijn wij op 26 augustus begonnen met de uitvoering van de bouw van de nieuwe brandweerkazerne in Papendrecht. Na de intensieve voorbereiding met het bouwteam, is nu met het heiwerk de volgende stap in de realisatie van de duurzame kazerne gezet.

In opdracht van de Gemeente Papendrecht bouwen wij het nieuwe onderkomen voor de Papendrechtse Brandweer. RoosRos Architecten uit Oud-Beijerland is verantwoordelijk voor het ontwerp van de kazerne. In de periode tussen half april en half juli is het plan door het bouwteam van ‘definitief ontwerp’ uitgewerkt naar een ‘uitvoeringsontwerp’. Door de zorgvuldige voorbereiding denken wij alle voorwaarden gecreëerd te hebben volgens planning te kunnen bouwen. De oplevering is eind februari 2021. Vanaf maart 2021 neem de brandweer Papendrecht het pand in gebruik.

Duurzaam
Bij de nieuwbouw van de energieneutrale brandweerkazerne hanteren we een circulaire bouwmethode. Door gebruik te maken van het ‘losmaakbaar’-bouwsysteem reduceren we het bouwafval tot een minimum na het verstrijken van de levensduur van de kazerne.

Op het dak van de kazerne liggen 72 zuidgeoriënteerde zonnepanelen, met een geleverd vermogen van 355 Wp per paneel. De installaties in het pand zijn all-electric. Er komt een overkapping ten behoeve van het stallen en opladen van elektrische fietsen, en laadpalen voor het opladen van elektrische auto’s. Het ‘groene dak’ op de berging is ter bevordering van de waterhuishouding en de biodiversiteit. Het regenwater van de kazerne wordt afgevoerd naar een WADI.
Op bijgaande foto’s het bewijs van de start van de bouw!

Benieuwd wat wij voor u kunnen betekenen?

Neem contact met ons op, wij helpen u graag!

Contact

BMN De Klerk 
Wiedhaak 18
3371 KD Hardinxveld-Giessendam

Nieuwsbrief

Meld u vrijblijvend aan voor onze
nieuwsbrief en blijf op de hoogte van nieuwe producten en acties!

Bezoek ook

© BMN De Klerk  |  Ontwerp & realisatie: MM