nieuws 6 februari 2020

Gemeentewerf Papendrecht

De gemeentewerf in Papendrecht is er helemaal klaar voor. De buitendienst van de gemeente kan gebruik maken van een nieuw gebouw. Gelegen aan de Willem Dreeslaan. Met alle duurzame toepassingen en voorzieningen is dit een echte aanwinst voor Papendrecht.

In opdracht van de Gemeente Papendrecht realiseerde BMN De Klerk een compleet nieuw gebouw met grote voertuigenstalling (remise), werkplaats met hefbrug, kleedruimtes en sanitaire ruimten. Ook een kantoor, kantine en spreekruimtes ontbreken er niet. En wat te denken van de zoutopslag t.b.v. de winterse gladheidsbestrijding? Ook die is opnieuw opgebouwd en in het pand geïntegreerd.

Op tijd en naar wens
‘In januari 2019 startten we met dit project en in januari 2020 was de oplevering,’ vertelt projectleider Mathijs de Boon. ‘Mede dankzij de goede samenwerking met onze ketenpartners, onderaannemers en leveranciers konden we de totale gemeentewerf op tijd en naar wens opleveren.’

Teamwork
‘Met een stevig team gingen we aan de slag. Als hoofdaannemer waren wij al in een vroeg stadium betrokken. 
We werkten samen met de opdrachtgever, Stevens Van Dijck Bouwmanagers en Adviseurs, Van Es Architecten (bouwkundige uitwerking), PeLeCon(constructieve uitwerking) en KVMC (installatieadviseur). Het ontwerp van Mies Architectuur uit Ede was continu ons uitgangspunt. Dit werkten we uit van DO (definitief ontwerp) naar UO (uitvoeringsontwerp/ werktekeningen). Zo waren we vanaf de engineeringsfase tot aan de bouwfase en uiteindelijke oplevering betrokken.’

Duurzaam zonder overlast
Het team werd uitgedaagd om aan bepaalde voorwaarden te voldoen. Werkvoorbereider Kees Sterrenburg: ‘We werden uitgedaagd om zo min mogelijk overlast te veroorzaken tijdens de bouwwerkzaamheden. Voor de omwonenden, maar ook voor de bezoekers van de naastgelegen algemene begraafplaats. Ook was het de uitdaging om het pand zo duurzaam mogelijk te maken. Met hoogwaardige installaties en een gebouwschil met een hoge isolatiewaarde. Een extra uitdaging daarbij was de in het bestemmingsplan vastgestelde geringe toegestane bouwhoogte, maar ook dit lukte. We konden uiteindelijk alle installaties inpassen in het ontwerp. 
Zoals de warmtepompen, luchtkanalen, LED verlichting, slimme regelsystemen en de 274 zonnepanelen op het dak.  Nog een hoogtepuntje: de schuine, in helling verdraaiende zwarte gevelbekleding, uitgevoerd in plankprofiel.

Kortom: een bijzonder resultaat om trots op te zijn!

Benieuwd wat wij voor u kunnen betekenen?

Neem contact met ons op, wij helpen u graag!

Contact

BMN De Klerk 
Wiedhaak 18
3371 KD Hardinxveld-Giessendam

Nieuwsbrief

Meld u vrijblijvend aan voor onze
nieuwsbrief en blijf op de hoogte van nieuwe producten en acties!

Bezoek ook

© BMN De Klerk  |  Ontwerp & realisatie: MM