nieuws 15 juli 2021

Geslaagd voor opleiding Integraal Bouwmanagement

Kees Sterrenburg werkt als calculator en werkvoorbereider bij ons. De afgelopen twee jaar heeft hij de deeltijdopleiding Integraal Bouwmanagement (Ad) aan de Hogeschool Rotterdam gevolgd. Een heel brede bouwkundige opleiding: van bouwfysica tot constructieberekeningen en van materiaalkunde tot 3D-modelleren.

Kees: “Tijdens mijn opleiding stonden een aantal punten centraal, zoals het ontwikkelen van vakkennis en kennis over bedrijfsprocessen, BIM & 3D-modelleren en persoonlijke communicatie.” Kees vertelt over zijn werk: “Bij een aanvraag voor een nieuw project vraag ik offertes aan en stel de begroting en de aanbiedingsbrief op. Zodra een project een opdracht is geworden, start ik met de voorbereidingen: het inkopen en bestellen van materialen, het contracteren van onderaannemers en het opstellen van planningen. Daarnaast verzorg ik het afstemmen en coördineren van tekenwerk van leveranciers en onderaannemers.”

Wat motiveerde je om deze opleiding te volgen?
“Na mijn mbo-niveau 4 opleiding Bouwkunde wilde ik mij verder ontwikkelen. Ook vanuit BMN De Klerk wordt dit gestimuleerd: ik kreeg één dag per week de ruimte om naar school te gaan. Via een aantal oud klasgenoten heb ik deze opleiding gevonden.”

Hoe is de opleiding bevallen?
“De opleiding is hartstikke goed bevallen! Jammer genoeg hebben we door corona de laatste anderhalf jaar geen les meer op locatie gehad. Desondanks heb ik veel contact gehad met mijn klasgenoten. Mede door de goede samenwerking, heb ik alles tijdig kunnen afronden.”

Wat is je het beste bijgebleven van je opleiding?
“Mijn afstudeeronderzoek. Met deze laatste opdracht ben ik een half jaar bezig geweest. Ik heb een zeer specifiek probleem, bij een door BMN De Klerk gerealiseerd project mogen onderzoeken. Voor het probleem heb ik meerdere oplossingen onderzocht. Uiteindelijk is er één meest optimale oplossing overgebleven. Dit onderzoek heb ik op school mogen presenteren en verdedigen. Als resultaat voor het onderzoek en de presentatie heb ik een 8,6 gehaald!”

Wat is de toegevoegde waarde van deze opleiding voor je werk bij BMN de Klerk?
“Door deze opleiding heb ik meer vakinhoudelijke kennis gekregen. Zo weet ik nu bijvoorbeeld hoe een constructieve berekening inhoudelijk is opgebouwd. Maar ik heb ook meer bouwfysische kennis gekregen. Ook weet ik door de opleiding veel meer van BIM af. Ik heb niet alleen geleerd 3D-modellen te maken, maar ook welke stappen ervoor nodig zijn om BIM in een bedrijfsproces te implementeren. Dat is iets waar BMN De Klerk zich de komen jaren in zal blijven ontwikkelen!”

Benieuwd wat wij voor u kunnen betekenen?

Neem contact met ons op, wij helpen u graag!

Contact

BMN De Klerk 
Wiedhaak 18
3371 KD Hardinxveld-Giessendam

Nieuwsbrief

Meld u vrijblijvend aan voor onze
nieuwsbrief en blijf op de hoogte van nieuwe producten en acties!

Bezoek ook

© BMN De Klerk  |  Ontwerp & realisatie: MM