nieuws 20 Mei 2022

Herbouw spartelvijver en pompgebouw Wantijpark

Het wordt weer mooi weer, en daarom zijn we in Dordrecht hard aan het werk om de vernieuwde spartelvijver in het Wantijpark deze zomer te kunnen openen.

In opdracht van Gemeente Dordrecht werken we aan de herbouw van de spartelvijver en het bijbehorend pompgebouw in het Wantijpark. De spartelvijver met paddenstoel is een begrip in Dordrecht en staat hier al sinds 1960.

Oude vorm
De nieuwe spartelvijver zal in haar oude en kenmerkende vorm teruggebouwd worden, voorzien van een nieuwe waterinstallatie. Het bijbehorende pompgebouw wordt ook aangepakt. Dit gebouw is ontworpen door Van Es Architecten.

Pompgebouw
In het pompgebouw zal de waterzuivering geplaatst worden. Evenals toiletten voor de bezoekers van de spartelvijver. Onder het nieuwe pompgebouw worden een bufferkelder, filterkelder en vuilwaterkelder gerealiseerd. Hiervoor is een damwand geslagen, waarna de betonwerkzaamheden zijn uitgevoerd.

Wet- en regelgeving
Door de reconstructie, het bouwen van de toiletten en de nieuwe waterzuiveringsinstallatie voldoet de spartelvijver weer aan de eisen van huidige wet- en regelgeving. In juli 2022 worden de spartelvijver en het pompgebouw opgeleverd. We hopen op een mooie zomer, zodat er heerlijk in de nieuwe vijver gesparteld kan  worden.

Benieuwd wat wij voor u kunnen betekenen?

Neem contact met ons op, wij helpen u graag!

Contact

BMN De Klerk 
Wiedhaak 18
3371 KD Hardinxveld-Giessendam

Nieuwsbrief

Meld u vrijblijvend aan voor onze
nieuwsbrief en blijf op de hoogte van nieuwe producten en acties!

Bezoek ook

© BMN De Klerk  |  Ontwerp & realisatie: MM