nieuws 10 juni 2021

Doelmatig en sfeervol interieur

Over de fraaie, duurzame nieuwe brandweerkazerne in Papendrecht hebben we al herhaaldelijk geschreven. Daarom belichten we dit keer het werk wat zich ‘achter de voorgevel’ heeft afgespeeld: het ontwerp en de realisatie van het interieur. We stellen onze partners Van Es Architecten en Merbo aan jullie voor!

Annemieke van Es werkt onder andere als interieurarchitect bij Van Es Architecten uit Sliedrecht. In deze hoedanigheid was ze binnen het bouwteam in opdracht van de gemeente Papendrecht betrokken bij het interieurontwerp van de brandweerkazerne in Papendrecht. Voor de uitvoering van het maatwerk meubilair werkten Van Es Architecten en BMN De Klerk samen met Robert van Ballegooijen van interieurbouwer Merbo uit Hardinxveld-Giessendam.

Klankbordgroep
Annemieke: “Het was een interessant en leuk project! Vanuit het brandweerkorps hadden wij te maken met een kritische, maar enthousiaste klankbordgroep. Zij zaten goed in de materie, waardoor wij tijdens de ontwerpfase in een aantal concrete stappen heel gericht tot een ontwerp konden komen. We hebben de focus gelegd op de technische uitwerking en op de visualisatie: wat kan de opdrachtgever verwachten?”

Bar
Robert: “In de uitvoering hebben wij veel voldoening beleefd aan de bouw van de bar op de eerste verdieping: die is vervaardigd van GetaCore, een speciaal kunststof wat doorgaans voor aanrechtbladen wordt gebruikt. Met dit materiaal heeft de bar de uitstraling van kunststeen gekregen!” Annemieke: “Die bar bevindt zich in een ruimte die door middel van verschillende elementen opgedeeld kan worden. Zo kunnen zowel kleine als grotere groepen in een sfeervolle ruimte samenkomen.”

Doelmatig
Robert vult Annemieke aan: “De lamellenwand met eikenhouten uitstraling die doorloopt boven de bar is zo’n element. De verrijdbare, strakke kasten horen daar ook bij.” Annemieke: “En vergeet de ruimte verdelende en geluidsabsorberende vitrage niet!” Zij vervolgt: “De kazerne is aan de buitenkant een strak en doelmatig gebouw. Juist omdat de brandweermensen hier ook tijd doorbrengen die ze niet aan het werk zijn, hebben we een ruimte ontworpen waarin het ook prettig verblijven is.”

Duurzaam
Annemieke: “De duurzame kenmerken aan de buitenkant van de kazerne laten we binnen terugkeren: we maken gebruik van sloophout en gerecycled plastic voor meubels en hebben bijvoorbeeld ook een moswand laten aanbrengen. Deze wand heeft ook een akoestische functie. Akoestiek is belangrijk in zo’n grote ruimte: daar hebben we verschillende middelen voor ingezet, zoals akoestische lampen en fotoprints op geperforeerd fotodoek.”

Soepel
Robert: “Het project is zeer soepel verlopen. Wij werken vaker samen met Van Es Architecten en we weten precies wat we aan elkaar hebben. Ook met BMN De Klerk verliep de samenwerking weer prima!” Annemieke vult hem aan: “Een soepel proces, met prettige regionale partners, een mooi eindresultaat en een tevreden opdrachtgever!”

Foto's: RoosRos Architecten, fotograaf: Lucas van der Wee.

Benieuwd wat wij voor u kunnen betekenen?

Neem contact met ons op, wij helpen u graag!

Contact

BMN De Klerk 
Wiedhaak 18
3371 KD Hardinxveld-Giessendam

Nieuwsbrief

Meld u vrijblijvend aan voor onze
nieuwsbrief en blijf op de hoogte van nieuwe producten en acties!

Bezoek ook

© BMN De Klerk  |  Ontwerp & realisatie: MM