nieuws 13 april 2023

Kinderboerderij De Kiboe-hoeve wordt Parkboerderij

BMN De Klerk is verantwoordelijk voor het volledig vernieuwen van de iconische kinderboerderij in Zwijndrecht. Naar een ontwerp van RoosRos Architecten gaan wij aan de slag met de gebouwen en voorzieningen van de in 1968 gebouwde Kiboe-hoeve. Na jaren van intensief gebruik zijn die toe aan vernieuwing. Inmiddels is de eerste paal geslagen.

Hoewel de Kiboe-hoeve op de bestaande locatie blijft, worden in het nieuwe ontwerp stallen en weides anders verdeeld. De nieuwe voorzieningen worden groter dan de bestaande verblijven. Op het terrein zal ook een nieuw hoofdgebouw en een hooischuur verrijzen.

Ruimer
Door het toevoegen van half verharde ontdekkingspaden bij verschillende weides, ontstaat meer ruimte voor dieren én bezoekers. De bestaande bomen en bijbehorende slingerende paden komen ook in het nieuwe ontwerp terug. In de vernieuwde Kiboe-hoeve speelt duurzaamheid een grote rol.

Duurzaam
Dat komt onder meer naar voren in de installaties, de zonnepanelen en het hergebruik van materialen bij de nieuwbouw. Daarnaast worden duurzame materialen toegepast, en groene daken en waterdoorlatende bestrating versterken het groene karakter. In het nieuwe ontwerp neemt het kenmerkende bestaande oranje puntdak weer een centrale plaats in.

Parkboerderij
Wethouder Van Dongen heeft op 6 april de symbolische ‘eerste’ paal geslagen. Door de aanpassingen die wij verrichten, krijgt de omgeving een groener karakter. Daarom is besloten de naam te veranderen van kinderboerderij naar Parkboerderij De Kiboe-hoeve. De bouw verloopt volledig volgens planning: de opening is voorzien voor eind september 2023.

Wil je meer informatie over onze projecten? Kijk dan op onze nieuws- of projectenpagina.

Benieuwd wat wij voor u kunnen betekenen?

Neem contact met ons op, wij helpen u graag!

Contact

BMN De Klerk 
Wiedhaak 18
3371 KD Hardinxveld-Giessendam

Nieuwsbrief

Meld u vrijblijvend aan voor onze
nieuwsbrief en blijf op de hoogte van nieuwe producten en acties!

Bezoek ook

© BMN De Klerk  |  Ontwerp & realisatie: MM