nieuws 11 juni 2020

Kwaliteitsborging en Circulair bouwen

BMN De Klerk ‘kijkt graag vooruit en heeft leren en ontwikkelen hoog in het vaandel staan’. Dat zegt Gerrit de Heer. Gerrit is werkzaam bij Building Changes, de organisatie die ons faciliteert op het gebied van toekomstbestendig ondernemerschap. In zijn blog licht Gerrit toe hoe BMN De Klerk een aantal uitdagingen met betrekking tot de toekomst ziet en hier zich verder in wil ontwikkelen.

Bij Building Changes helpen wij onze relaties met de vraag ‘Hoe wil jij je positioneren naar de toekomst door gebruik te maken van je kracht én je uitdagingen?’ Dit levert een richtinggevend pad op, wat wij vervolgens ondersteunen met concrete trajecten voor de toekomst. BMN De Klerk wil proactief omgaan met maatschappelijke vraagstukken zoals kwaliteitsborging en circulair bouwen.

Kwaliteitsborging
Kwaliteitsborging is bij BMN De Klerk een erg belangrijk thema. Naast het lidmaatschap van BouwGarant, Bouwend Nederland en het eigen kwaliteitsmanagementsysteem, is BMN De Klerk ook actief betrokken bij de komende Wet Kwaliteitsborging (WKB) die in 2022 ingaat. Zij doen dit samen met de MKB-koplopersgroep via de KiKCampus. Ook zijn zij op dit moment actief in pilotprojecten die conform de WKB worden uitgevoerd.

Circulair bouwen
Circulair bouwen is een ander speerpunt voor BMN De Klerk. Circulair bouwen kent geen grenzen en is een focusitem voor hen. Naast het, mede door hen opgerichte, Energie Collectief Zuid-Holland Zuid, bouwen zij al sinds 2016 gasloos. Daarin zijn zij echt onderscheidend! Op het gebied van Circulair Bouwen volgen zij momenteel twee richtingen.

De eerste richting is dat zij nieuwe projecten kunnen ‘labelen’ met Cirlinq, zodat de toegepaste materialen straks eenvoudig kunnen worden hergebruikt of anders kunnen worden gerecycled voor andere toepassingen. In dit kader zijn zij ook aangesloten bij CB23, een platform dat de ambitie heeft om vóór 2023 nationale, bouwsector brede afspraken op te stellen ten aanzien van Circulair bouwen.

Recyclingopties
De tweede richting is dat zij bij projecten waar materialen vrijkomen, in samenwerking met Cirkellab Drechtsteden, die materialen al laten beoordelen op hergebruik- en recyclingopties. Deze worden vooral weer ingezet in regionale projecten.

BMN De Klerk is zich er terdege bewust van dat energiezuinig bouwen van wezenlijk belang is voor de toekomst, en dat het positieve kansen biedt voor de bouwwereld. Dat zij die ontwikkeling samen met hun medewerkers willen maken geeft in mijn ogen duidelijk aan welke waarde zij hechten aan leren en ontwikkelen!

Benieuwd wat wij voor u kunnen betekenen?

Neem contact met ons op, wij helpen u graag!

Contact

BMN De Klerk 
Wiedhaak 18
3371 KD Hardinxveld-Giessendam

Nieuwsbrief

Meld u vrijblijvend aan voor onze
nieuwsbrief en blijf op de hoogte van nieuwe producten en acties!

Bezoek ook

© BMN De Klerk  |  Ontwerp & realisatie: MM