nieuws 6 oktober 2022

Nieuwbouw kantoor en bedrijfshallen Dolderman in Dordrecht

In opdracht van Dolderman realiseren wij aan de Grevelingenweg in Dordrecht een nieuw bedrijfsgebouw. Het is een combinatie van twee antracietgrijze bedrijfshallen en een glazen kantoorgebouw, wat als de stuurhut van een schip boven de hallen uitsteekt.

Dolderman is al meer dan negentig jaar actief in de beroepsvaart. Ze zijn officieel dealer van de toonaangevende motorenfabrikanten Caterpillar, Hatz en John Deere. Op dit moment is het bedrijf nog gevestigd aan één van de historische havens in de Dordtse binnenstad.

Tweede Merwedehaven
De nieuwbouw ligt aan de Tweede Merwedehaven. Het grondoppervlak bedraagt zo’n 19.325 vierkante meter. De nieuwbouw heeft een bruto vloeroppervlakte van 5.720 vierkante meter. In januari zijn wij begonnen met heiwerk van de totaal 669 stuks prefab betonpalen.

Schepen afmeren
Aan de achterzijde van het pand is een insteekhaven, met een bestaande midden-pier. De bestaande pier krijgt een upgrade, hierbij moet gedacht worden aan een nieuw bovendek en twee betonconstructies. Daar worden later twee grote kranen geplaatst. De betonconstructies worden zo gemaakt dat deze vrij zijn van de midden-pier en onafhankelijk van elkaar kunnen bewegen. Aan één zijde van de haven - westpier - maken we een nieuwe betonvloer, waar schepen kunnen afmeren.

Bovenuit steken
Het fraaie kantoorpand steekt letterlijk en figuurlijk boven het complex uit: vanaf de eerste of tweede verdieping heb je een mooi beeld over heel de haven. De samenwerking met Dolderman is zeer goed. De lijnen zijn kort, waardoor belangrijke beslissingen snel genomen kunnen worden. De oplevering van het pand staat gepland aan het einde van dit jaar.

Wil je meer weten over onze diverse projecten? Bekijk dan ook onze projectpagina.

Benieuwd wat wij voor u kunnen betekenen?

Neem contact met ons op, wij helpen u graag!

Contact

BMN De Klerk 
Wiedhaak 18
3371 KD Hardinxveld-Giessendam

Nieuwsbrief

Meld u vrijblijvend aan voor onze
nieuwsbrief en blijf op de hoogte van nieuwe producten en acties!

Bezoek ook

© BMN De Klerk  |  Ontwerp & realisatie: MM