nieuws 17 september 2020

Nieuwbouw Initium te Hardinxveld-Giessendam

In opdracht van Initium realiseren wij aan de Rivierdijk in Boven-Hardinxveld acht geschakelde bedrijfsunits met kantoorruimte. De locatie aan de rivier de Merwede heeft een bestaande kade en behoudt zijn maritieme bestemming.

Initium zal op het terrein de nieuw te realiseren geschakelde bedrijfsunits met kantoorruimten gaan verhuren aan bedrijven die zich bezighouden met de scheepsvaart maar ook niet aan de scheepsvaart gelieerde bedrijven zijn welkom. Daarnaast zullen aan de kade schepen van Scylla aanmeren voor reparatie, conversie, af- en nieuwbouw. De eigenaar van Scylla AG, een Zwitserse rederij die riviercruiseschepen ontwikkelt en exploiteert voor de Europese markt, is tevens de oprichter en eigenaar van Initium.

Werkzaamheden
Onderdeel van de werkzaamheden is de ophoging van het bestaande maaiveld, zodat het pand hoger komt te liggen ten opzichte van de rivier: ook bij hoge waterstanden zijn droge voeten dan gegarandeerd. Een aantal cijfers die betrekking hebben op de nieuwbouw: er worden 332 stuks prefab betonnen heipalen in de grond aangebracht. De hoeveelheid wapeningsstaal, afkomstig van buurman Van Noordenne Wapeningsstaal, bedraagt vijftig ton. We passen 530 m3 beton gaan toe ten behoeve van de fundering en monolithisch afgewerkte betonvloeren. Het gewicht van de staalconstructie die als hoofddraagconstructie fungeert, bedraagt 150 ton.
De vloeroppervlakte op de begane grond bedraagt 1.780 vierkante meter. In het pand komen nog eens 1.500 vierkante meter verdiepingsvloeren. De totale inhoud van de nieuwbouw is 15.300 kuub.

Partners
Het ontwerp voor de nieuwbouw is van Muller Ontwerp & Advies uit Hardinxveld-Giessendam. De constructie is uitgewerkt door MD-Bouwconstructie uit Beesd.
Andere partners voor dit project zijn nevenaannemers Klimaatservice Holland, voor de warmte en sanitair installaties en Elektroservice Holland voor de elektrische installatie.

De sanering van de vervuilde bodem heeft inmiddels plaatsgehad. Wij starten in week 42 met de daadwerkelijke nieuwbouw en leveren volgens planning op in de zomer van 2021.

Benieuwd wat wij voor u kunnen betekenen?

Neem contact met ons op, wij helpen u graag!

Contact

BMN De Klerk 
Wiedhaak 18
3371 KD Hardinxveld-Giessendam

Nieuwsbrief

Meld u vrijblijvend aan voor onze
nieuwsbrief en blijf op de hoogte van nieuwe producten en acties!

Bezoek ook

© BMN De Klerk  |  Ontwerp & realisatie: MM