nieuws 11 januari 2021

Doelstellingen voor 2021

Onze directeur Peter Huizer is een man van ‘vooruitkijken’. In deze ‘nieuwjaarsblog’ laat hij zijn licht schijnen over de doelstellingen van BMN De Klerk voor het komende jaar. 

“Als bouwbedrijf willen wij onze doelstellingen van 2020 vasthouden. Dat betekent dat we blijven inzetten op deel uitmaken van een bouwteam bij de ontwikkeling van bouwprojecten. Wij willen aan de voorkant meedenken over een zo goed mogelijk plan. Die doelstelling treden we op twee sporen tegemoet: wij worden door een architect die in opdracht werkt bij een bouwteam betrokken, óf een opdrachtgever benaderd ons rechtstreeks.”

Bouwteam
“Onze focus ligt komend jaar nog nadrukkelijker bij deelname aan een bouwteam, dan op het inschrijven voor een aanbesteding. Wij denken al in de ontwerpfase van een project van toegevoegde waarde te kunnen zijn. 

WKB
Een speerpunt voor 2021 binnen BMN De Klerk is de wet Kwaliteitsborging voor het bouwen. Deze Wet Kwaliteitsborging is de vervanging van het reguliere vergunningstraject. Opdrachtgevers willen kwalitatief goede gebouwen, bijvoorbeeld met een goede brandveiligheid en een laag energieverbruik. De overheid wil meer toezicht en controle in de bouw, zodat bouwers zich aan de geldende kwaliteitseisen houden. De wet Kwaliteitsborging voor het bouwen gaat hiervoor zorgen. Samen met de Gemeente Molenlanden zijn we met deze nieuwe regelgeving een pilotproject gestart.

Bij BMN De Klerk maken we veelal gebruik van dezelfde onderaannemers en leveranciers en werken ook hier als een (bouw)team. Ook daarom kunnen we nu al inzetten op deze Wet kwaliteitsborging. In de nieuwe situatie borgen we in samenwerking met alle partners de kwaliteit van de bouwwerkzaamheden. Kort gezegd: alle handelingen worden gedocumenteerd en daarmee verantwoord.”

Circulair
“Het circulair bouwen krijgt in 2021 nog meer onze aandacht. Bij het ontwikkelen van de nieuwe brandweerkazerne in Papendrecht hakken we al met dat bijltje en dat willen we in meerdere projecten doorzetten. Het circulair bouwen staat weliswaar nog in de kinderschoenen, maar ik denk dat het goed is dat we meedenken met nieuwe processen.”

Pionieren
“In dat licht moet je ook onze wens zien om ons bouwproces meer te automatiseren. We zijn al begonnen met het aanbrengen van barcodes op materialen. Door middel van deze digitaliseringsslag krijgen we veel beter inzicht in de locaties van onze materialen. Ik ben erg enthousiast over dit proces. Bovendien: ik hou wel van een beetje pionieren!”

Benieuwd wat wij voor u kunnen betekenen?

Neem contact met ons op, wij helpen u graag!

Contact

BMN De Klerk 
Wiedhaak 18
3371 KD Hardinxveld-Giessendam

Nieuwsbrief

Meld u vrijblijvend aan voor onze
nieuwsbrief en blijf op de hoogte van nieuwe producten en acties!

Bezoek ook

© BMN De Klerk  |  Ontwerp & realisatie: MM