nieuws 17 juli 2020

Ondertekening nieuwbouw brandweerkazerne Papendrecht

Op donderdag 16 juli hebben wij het contract voor de nieuwbouw van de brandweerkazerne in Papendrecht ondertekend. Eerder waren wij al gevraagd deel uit te maken van het bouwteam voor de bouwvoorbereiding van dit plan. Werkvoorbereider Kees Sterrenburg vertelde in maart in zijn blog al over de voorbereidingen op dit bijzondere project.

Wij bouwen in opdracht van de Gemeente Papendrecht een nieuw onderkomen voor de Brandweer in Papendrecht. RoosRos Architecten uit Oud-Beijerland is verantwoordelijk voor het ontwerp van de kazerne, waar de Veiligheidsregio Zuid-Holland-Zuid de uiteindelijke gebruiker van wordt.  In de periode tussen half april en half juli is het plan door het bouwteam van ‘definitief ontwerp’ uitgewerkt naar een ‘uitvoeringsontwerp’. In overleg met het bouwteam en onze vaste ketenpartners zijn al veel details uitgewerkt en op elkaar afgestemd.

Duurzame brandweerkazerne
We hanteren bij de nieuwbouw van de energieneutrale brandweerkazerne een circulaire bouwmethode. Door gebruik te maken van het ‘losmaakbaar’-bouwsysteem blijft er zo min mogelijk bouwafval over na afloop van de levensduur van het pand. Op het dak van de kazerne liggen 72 zuidgeoriënteerde zonnepanelen welke een vermogen van 355 Wp per paneel leveren. De installaties in het pand zijn all-electric. Er komt een overkapping ten behoeve van het stallen en opladen van elektrische fietsen, en laadpalen voor het opladen van elektrische auto’s. Het ‘groene dak’ op de berging is ter bevordering van de waterhuishouding en de biodiversiteit. Het regenwater van de kazerne wordt afgevoerd naar een WADI.

Volgens planning start het heiwerk in de week van 24 augustus 2020.
De oplevering is eind februari 2021. Vanaf maart 2021 zal de brandweer Papendrecht het pand in gebruik gaan nemen.

Benieuwd wat wij voor u kunnen betekenen?

Neem contact met ons op, wij helpen u graag!

Contact

BMN De Klerk 
Wiedhaak 18
3371 KD Hardinxveld-Giessendam

Nieuwsbrief

Meld u vrijblijvend aan voor onze
nieuwsbrief en blijf op de hoogte van nieuwe producten en acties!

Bezoek ook

© BMN De Klerk  |  Ontwerp & realisatie: MM