nieuws 29 April 2021

Oplevering zwembad De Dubbel

Wij hebben zwembad De Dubbel in Dordrecht bouwkundig opgeleverd. Onze renovatiewerkzaamheden zijn daarmee afgerond. Ruud Hoogstad, als architect, en zijn collega Tom Sanders, als bouwdirectie, zijn verbonden aan Servicecentrum Drechtsteden. Samen zijn ze verantwoordelijk voor het ontwerp en de bouwbegeleiding van dit renovatieproject. Ruud vertelt over onze plezierige samenwerking.

“BMN De Klerk is inmiddels klaar met hun deel van het werk. Op dit moment worden de laatste puntjes van de oplevering afgehandeld. Het zwemwater wordt op kwaliteit gebracht en de beheerder is ook bezig het interieur voor te bereiden op de gasten. Bij de start van het zomerseizoen kan het zwembad weer gebruikt worden.”

Bouwteam
Ruud Hoogstad is tevreden over onze samenwerking aan de renovatie van het zwembad in de Dordtse wijk Dubbeldam: “Uit de aanbesteding kwam BMN De Klerk naar voren. Wij hebben al eerder samengewerkt, bij de nieuwbouw van de gymzaal aan de Kolfstraat in Dordrecht. Dat is goed bevallen. Bij deze renovatie hebben we dezelfde werkwijze gevolgd. We zijn met het bouwteam direct gaan engineeren. Behalve BMN De Klerk en Servicecentrum Drechtsteden, maakten ook Van Es architecten, Adviesbureau voor Bouwconstructies van Ooi, Barth Installatietechniek, Installatiebedrijf Hellebrekers en GB Techniek-Beheer deel uit van het bouwteam.”

Facelift
Ruud: “We hebben het technische programma van eisen van de gemeente verder uitgewerkt. Dat proces is in goed onderling overleg verlopen, waarbij we ook een financiële uitdaging hebben getackeld.” Ruud vervolgt: “Ook in de uitvoering is de samenwerking weer prima bevallen. Het gebouw heeft een facelift ondergaan. Er zijn nieuwe installaties geplaatst en er is nieuw tegelwerk aangebracht. De zwakke plekken zijn onder handen genomen en de kleedkamers met douchegelegenheden én de personeelsruimten zijn opgeknapt!” 

Goede communicatie
“Ook esthetisch zijn er verbeteringen doorgevoerd”, vertelt Ruud: “Heel de schil is aangepakt, met nieuwe aanbouwen, kozijnen en schilderwerk.” Ruud: “Het was prettig samenwerken. De communicatie verliep goed, er is tijdig opgeleverd en de combinatie met de andere partners in het bouwteam beviel ook prima!”

Het huidige pand is in 1970 geopend. Het zwembad is al vijftig jaar in de huidige vorm in gebruik. Door deze renovatie kan het zwembad er weer vijftien jaar tegenaan!

Benieuwd wat wij voor u kunnen betekenen?

Neem contact met ons op, wij helpen u graag!

Contact

BMN De Klerk 
Wiedhaak 18
3371 KD Hardinxveld-Giessendam

Nieuwsbrief

Meld u vrijblijvend aan voor onze
nieuwsbrief en blijf op de hoogte van nieuwe producten en acties!

Bezoek ook

© BMN De Klerk  |  Ontwerp & realisatie: MM