nieuws 4 juni 2020

Renovatie zwembad de Dubbel

Na het winnen van de onderhandse aanbesteding mogen wij als bouwkundig aannemer de renovatie van zwembad De Dubbel in de Dordtse wijk Dubbeldam voor onze rekening nemen. In september beginnen wij met onze partners in het bouwteam aan deze mooie klus.

Het huidige pand is geopend in juni 1970. Het zwembad is al vijftig jaar in de huidige vorm in gebruik. De Dubbel bevindt zich aan de zuidwestkant van Dordrecht, in de wijk Dubbeldam. Het zwembad richt zich op de wijken Stadspolders en Dubbeldam. Over de toekomst van de Dubbel is in de Dordtse politiek al veel en lang gesproken. Naast de optie voor renovatie is ook de mogelijkheid voor nieuwbouw en uitbreiding besproken. Uitbreiding was uiteindelijk niet aan de orde, om geen concurrentie met de Sportboulevard in de wijk Sterrenburg te veroorzaken.

Esthetische zaken
Het pand zelf, de zwembad installaties en de gebouw-gebonden installaties zijn gedateerd en aan vervanging toe. De afgelopen jaren is het groot onderhoud gebaseerd geweest op een vrij sobere maatstaf. Het betrof puur het onderhoud dat benodigd is vanuit veiligheid, wetgeving, hygiëne en bedrijfsvoering. Meer esthetische zaken werden, gezien de leeftijd van de accommodatie en de daarmee samenhangende discussie over de toekomst, niet of minimaal uitgevoerd. Na de renovatie kan het bad weer vijftien jaar vooruit.

Facelift
Het gebouw krijgt een facelift. Er komen nieuwe installaties en nieuw tegelwerk. De zwakke plekken worden ook onder handen genomen. Verder worden de kleedkamers met douchegelegenheden en de personeelsruimten aangepakt. Het buitenbad blijft zoals het is, op een aantal kleine reparaties na. Door de renovatie verandert de omvang van het binnenbad niet.

Bouwteam
Van Es architecten is verantwoordelijk voor de bouwkundige uitwerking. De installaties worden verzorgd door Barth Installatietechniek en Hellebrekers, terwijl de bouwbegeleiding in handen is van Service Centrum Dordrecht. De start van de werkzaamheden is in september 2020 en de oplevering van het gerenoveerde zwembad is gepland rond Koningsdag 2021.

Benieuwd wat wij voor u kunnen betekenen?

Neem contact met ons op, wij helpen u graag!

Contact

BMN De Klerk 
Wiedhaak 18
3371 KD Hardinxveld-Giessendam

Nieuwsbrief

Meld u vrijblijvend aan voor onze
nieuwsbrief en blijf op de hoogte van nieuwe producten en acties!

Bezoek ook

© BMN De Klerk  |  Ontwerp & realisatie: MM