nieuws 23 april 2020

Samenwerking met 'buurman' De Kuiper Infrabouw

BMN De Klerk is bij het werk aan de Gemeentewerf in Papendrecht opgetrokken met ‘buurman’ De Kuiper Infrabouw. De samenwerking tussen beide Hardinxveldse bedrijven was het gevolg van een ‘aanbesteding in twee percelen’.

Mathijs de Boon van BMN De Klerk: “Het bouwkundige deel van de Nieuwbouw Gemeentewerf in Papendrecht en het civiele deel is door de gemeente Papendrecht apart aanbesteed.
Voor het civiele deel is De Kuiper Infrabouw als winnaar uit de bus gekomen. Voor het bouwkundige deel kwamen wij als begunstigde uit de bus.” De samenwerking was dus geen keuze, maar een voldongen feit. Anton Verrips van De Kuiper Infrabouw vult aan: “Wij zijn letterlijk buren in Hardinxveld. En we hebben zéér prettig samengewerkt met de buurman.” Mathijs de Boon vervolgt: “Omdat we elkaar kennen, dezelfde ‘taal’ spreken en met name elkaar ook wat gunnen, verliep de samenwerking ook voor ons heel erg prettig.”

Meedenken
“Het waren weliswaar twee aparte opdrachten, maar wel met raakvlakken, zeker wat betreft de voorbereiding en de planning”, legt Mathijs de Boon uit. “Dat resulteerde in ‘met elkaar meedenken’. Zo konden we over en weer wat voor elkaar betekenen. Het waren korte lijntjes en er was sprake van goede communicatie”, beaamt Anton Verrips.

Zoutloods
BMN De Klerk heeft de bouwkundige werkzaamheden voor de nieuwbouw van de Gemeentewerf, en de bouwkundige werkzaamheden aan de zoutloods uitgevoerd. Anton Verrips: “Onze bijdrage bestond uit het verzorgen van de afwatering, de aanleg van het riool en de bestrating rondom de nieuwbouw. Wij hebben de grondwal tegen de blokkenwand van BMN De Klerk aangelegd en klaar gemaakt voor beplanting, waardoor de zoutloods nagenoeg aan het zicht is onttrokken.”

Fijne samenwerking
Mathijs de Boon: “Het leuke aan dit project was dat het bestond uit twee losse opdrachten op een relatief klein oppervlak. Door de goede communicatie hebben we de verschillende werkzaamheden in een fijne samenwerking kunnen uitvoeren.” Mathijs geeft aan dat beide partijen veel kennis van zaken hebben. “Bovendien hebben we de beschikking over een modern en uitgebreid scala aan materieel.” Verrips: “Door de goede communicatie konden we letterlijk en figuurlijk ruimte voor elkaar maken op een relatief klein oppervlak. De werkzaamheden zijn uitgevoerd naast de begraafplaats. Tijdens de uitvaarten zijn de werkzaamheden stilgelegd of aangepast, zodat overlast is voorkomen.”

“De Kuiper Infrabouw is een betrouwbare en flexibele partner om mee samen te werken.”

Benieuwd wat wij voor u kunnen betekenen?

Neem contact met ons op, wij helpen u graag!

Contact

BMN De Klerk 
Wiedhaak 18
3371 KD Hardinxveld-Giessendam

Nieuwsbrief

Meld u vrijblijvend aan voor onze
nieuwsbrief en blijf op de hoogte van nieuwe producten en acties!

Bezoek ook

© BMN De Klerk  |  Ontwerp & realisatie: MM