nieuws 21 januari 2021

De honderd stagedagen van Brian

Brian van den Bout uit Hardinxveld-Giessendam loopt honderd dagen stage bij ons. Hij studeert Bouwkunde aan de Hogeschool Rotterdam. Voor zijn stage werkte hij al één dag in de week op onze afdeling werkvoorbereiding. Nu zijn stage bijna is afgelopen vertelt hij over zijn ervaringen.

“Op dit moment ben ik aan de laatste dagen van mijn stage bezig. Ik heb vijfennegentig dagen op kantoor gewerkt, in de werkvoorbereiding en calculatie. Nu loop ik buiten mee op de bouwplaats van de brandweerkazerne in Papendrecht.”

Praktijk
“Het is goed om ook te weten hoe het er in de praktijk aan toe gaat. Wat we binnen op kantoor bedenken, moet natuurlijk ook uitgevoerd kunnen worden! Hier in Papendrecht kijk ik mee met voorman Johan Korteland: hoe hij bijvoorbeeld de bestellingen regelt. En ik help de timmermannen mee met het prefabriceren van de HSB wanden voor de buitenberging van de kazerne! Dat sluit niet direct aan bij mijn opleiding, maar het is wel leuk en leerzaam werk!”

Opleiding
“Wat wel aansluit bij mijn opleiding, is het werk wat ik op kantoor heb gedaan: uittrekstaten maken, hoeveelheden en normen bepalen en dat vervolgens met de offertes van onderaannemers en leveranciers in een begroting zetten. Als we de begroting hebben gemaakt, kan de totaalprijs van een project worden bepaald. Verder heb ik onder andere bestellingen gedaan en tekeningen gecontroleerd.”
Brian vervolgt: “Op kantoor is André van den Heuvel mijn vaste begeleider. Die begeleiding is me prima bevallen: ik kon altijd met vragen bij hem terecht. Mijn stage was sowieso een hartstikke leuke en leerzame tijd!”

Afstudeeropdracht
“Dit is mijn derdejaars stage. In mijn vierde en laatste jaar moet ik nog een afstudeeropdracht maken. Waarschijnlijk kan ik die ook hier bij BMN De Klerk doen. Je merkt dat ik het hier goed naar mijn zin heb: als bijbaantje, als stageplaats en straks misschien ook voor mijn afstudeeropdracht!”

Judo
“Ik woon nog bij mijn ouders in Hardinxveld, met mijn broertje. Lieke is al twee jaar mijn vriendin en ik judo! Voorheen deed ik mee aan wedstrijden: ik heb de zwarte band! Door mijn opleiding en stage heb ik minder tijd, dus train ik alleen nog maar. Om fit te blijven en omdat ik het leuk vind! Als corona straks voorbij is, ga ik op zaterdagavond weer met mijn vrienden op stap!”

Benieuwd wat wij voor u kunnen betekenen?

Neem contact met ons op, wij helpen u graag!

Contact

BMN De Klerk 
Wiedhaak 18
3371 KD Hardinxveld-Giessendam

Nieuwsbrief

Meld u vrijblijvend aan voor onze
nieuwsbrief en blijf op de hoogte van nieuwe producten en acties!

Bezoek ook

© BMN De Klerk  |  Ontwerp & realisatie: MM