nieuws 30 september 2021

Thirza loopt stage als werkvoorbereider & calculator!

Een stageplaats als werkvoorbereider en calculator bij BMN De Klerk was voor Thirza Korevaar eigenlijk een logische stap. Thirza studeert Bouwkunde aan de Hogeschool Rotterdam. Hoe ze voor haar derdejaars stage bij ons terechtkwam, vertelt ze in dit interview.

“Na mijn middelbareschooldiploma heb ik een ‘tussenjaar’ ingelast. Ik ben toen gaan werken bij Schippers & Den Hartog Bouw, waar mijn vader bedrijfsleider was. Dat was vooral administratief werk, maar daar is wel mijn belangstelling voor mijn studiekeuze ontstaan. Ik ben Bouwkunde aan de Hogeschool Rotterdam gaan studeren en was voor mijn derdejaars stage van twintig weken op zoek naar een stageplaats.”

Opdracht
Thirza vervolgt: “Inmiddels was Schippers & Den Hartog Bouw overgenomen door BMN De Klerk. Ik had door mijn vader en mijn ervaring daar goede contacten en zo ben ik bij BMN De Klerk op kantoor terecht gekomen. Mijn stage als werkvoorbereider en calculator is voor tachtig procent een meewerkstage. De resterende tijd is voor de opdracht die ik in overleg met BMN De Klerk heb geformuleerd en later tijdens mijn stage moet inleveren. Het onderwerp wat we bedacht hebben gaat over de Wet Kwaliteitsborging. Ik moet een bedrijfsprobleem benoemen en oplossen: BMN De Klerk kan met mijn uitkomst dan aan de slag. Mijn school moet nog wel akkoord gaan met het plan.”

Praktijk
“Wat me vooral opvalt tijdens mijn stage”, vertelt Thirza, “is het verschil tussen de theorie van school en de praktijk van de werkvloer! Nu ik aan de voorbereiding van projecten meewerk, merk ik dat echt alles tot in detail wordt uitgewerkt. Die ervaring mis ik vanuit school, en daarom is dit ook een goede stageperiode om die ervaring op te doen! Mathijs de Boon is mijn stagebegeleider hier bij BMN De Klerk. Onder zijn begeleiding werk ik mee aan de voorbereiding van projecten. Ik begin met de calculatie en werk mee aan grote en kleine projecten.”

Ervaring
“In het begin was het even wennen. Ik merkte wel voordeel door mijn ervaring bij Schippers & Den Hartog Bouw, ik weet hoe de bouwwereld in elkaar zit. Maar dit werk is wel specifiek en gedetailleerd. Inmiddels ben ik aardig gewend, en kan ik steeds zelfstandiger werken zonder vragen te stellen. Ik ben net bezig geweest met het voorbereiden van een beheersonderkomen. Dat was een complex en leuk plan. En nu richt ik me meer op het opstarten van de bouw van een bedrijfsverzamelgebouw!”

Wielrennen
“In mijn vrije tijd stap ik graag op de racefiets! Na het werk een kort rondje en in het weekend langere tochten. Vroeger heb ik wel wedstrijden gereden. Soms ga ik met vrienden uit die tijd fietsen, maar door de week ga ik alleen. Mijn broer en zussen zijn inmiddels het huis uit; ik woon nog als enige thuis, bij mijn ouders in Groot-Ammers.”

Ben jij ook benieuwd of een carrière in de bouw iets voor jou is? Wij bieden je graag een stageplaats aan. Neem contact met ons op voor de mogelijkheden.

Benieuwd wat wij voor u kunnen betekenen?

Neem contact met ons op, wij helpen u graag!

Contact

BMN De Klerk 
Wiedhaak 18
3371 KD Hardinxveld-Giessendam

Nieuwsbrief

Meld u vrijblijvend aan voor onze
nieuwsbrief en blijf op de hoogte van nieuwe producten en acties!

Bezoek ook

© BMN De Klerk  |  Ontwerp & realisatie: MM