nieuws 21 oktober 2021

‘Op alle fronten meebewegen met de klant’

Johan de Ruiter is mede-eigenaar van Van Wijngaarden Groothandel voor bouw en industrie, en Super Safe Bedrijfskleding. In de volksmond bekend als ‘Van Wijngaarden Super Safe’. Johan vertelt over de relatie van de leverancier uit Sliedrecht met BMN De Klerk.

“Wat mij betreft is er ook echt sprake van een relatie”, vervolgt Johan. “Het gaat verder dan ‘gewoon’ klant-leverancier!”

Overgenomen
Van oorsprong was Van Wijngaarden een staalconstructiebedrijf. Na 1987 is daar Van Wijngaarden Groothandel en Super Safe Bedrijfskleding uit ontstaan. In 2012 hebben Peter van Wijngaarden en Johan de Ruiter samen Van Wijngaarden Super Safe van de ouders van Peter overgenomen. Het staalconstructiebedrijf werd aan een externe partij overgedaan. Johan: “We zijn ondertussen gegroeid naar een hecht team van bijna 40 medewerkers, en veel collega’s werken ook al heel lang bij ons. Ik werk hier zelf ook al meer dan 26 jaar!”

Efficiënt
Johan: “Wij leveren ijzerwaren, gereedschappen en kleding aan BMN De Klerk: alles wat zij nodig hebben om goed te kunnen functioneren. We zijn in de loop der jaren meegegroeid. Er zijn veel kruisende lijnen en voor BMN De Klerk is het efficiënt dat ze met één leverancier te maken hebben. Behalve de gereedschappen en bedrijfskleding, adviseren we, bieden we service en zorgen we dat we beschikbaar zijn.”

Alblasserwaard
“Vaak zijn we gedurende heel een project van BMN De Klerk betrokken: we beginnen met het leveren van ijzerwaren en bevestigingen in de beginfase en eindigen met het hang- en sluitwerk. En tussendoor komen ze bij ons voor bijvoorbeeld decoupeerzaagbladen, boren, technische folies, tochtstrippen en noem het maar op!” Johan vervolgt: “Ons meest voorname werkgebied is de Alblasserwaard: als iets voor 11 uur ’s ochtends is besteld, leveren we het diezelfde middag nog op iedere gewenste locatie tussen Meerkerk en Alblasserdam. Met eigen chauffeurs en zonder extra kosten. Daarin zijn we echt onderscheidend!”

Maatwerk 
Johan: “Bij BMN De Klerk werken ze efficiënt. Het gros van hun bestellingen leveren we op iedere gewenste locatie. Het is ons doel hun magazijn te zijn. Maar ook voor maatwerk kloppen ze bij ons aan. Wanneer ze tijdens een klus tegen een probleem aanlopen, komen we er vaak telefonisch al uit. Dat is het voordeel dat er aan beide kanten veel ervaring zit: we kennen elkaar en spreken dezelfde taal!”

Delen
“Ons doel is onze klanten zoveel mogelijk ontzorgen”, legt Johan uit. “Wij zorgen dat een kapotte boormachine wordt gerepareerd, dat botte zaagbladen worden geslepen en dat ze een machine bij ons kunnen huren wanneer ze er een tekort komen.” Johan: “Het is onze eerste taak marktconform te werken. Maar we vinden het zeker zo belangrijk in de relatie met onze klanten te investeren: ondersteunen en kennis en ervaring delen. De dingen die er echt toe doen, want kennis is macht maar kennis delen is kracht!”

Kracht
Johan sluit af: “We zijn groot genoeg om met partijen zoals BMN De Klerk te werken, maar we zijn ook klein genoeg om de ‘ons kent ons’ cultuur te koesteren: dat is onze grote kracht! Korte lijnen zijn voor ons erg belangrijk. We richten ons zoals gezegd op de Alblasserwaard, maar we komen ook buiten de regio. Vaak om te leveren bij projecten van BMN De Klerk!”

Benieuwd wat wij voor u kunnen betekenen?

Neem contact met ons op, wij helpen u graag!

Contact

BMN De Klerk 
Wiedhaak 18
3371 KD Hardinxveld-Giessendam

Nieuwsbrief

Meld u vrijblijvend aan voor onze
nieuwsbrief en blijf op de hoogte van nieuwe producten en acties!

Bezoek ook

© BMN De Klerk  |  Ontwerp & realisatie: MM