nieuws 4 februari 2021

'Belangrijk werk wat je niet ziet'

Martin de Kok uit Boven-Hardinxveld vlecht ons betonijzer. Wij huren Martin en zijn ‘vlecht-partner’ Henk Hoornaar, ook uit Boven-Hardinxveld, in voor projecten waarvoor betonijzer gevlochten moet worden voorafgaand aan de betonstort. Martin vertelt over het specialistische werk wat hij voor BMN De Klerk verricht.

“Henk en ik verzorgen het ijzervlechtwerk voor betonnen constructies, zoals funderingen, vloeren en verdiepingsvloeren. De fundering begint met ons werk: het is belangrijk werk, wat je uiteindelijk niet meer ziet. Over ons vlechtwerk wordt namelijk altijd beton gestort. Zonder de basis van ons vlechtwerk, is de betonconstructie niet stevig genoeg.” Martin vervolgt: “Wij werken altijd vanaf tekening en buigstaten. Het is dus belangrijk dat we deze tekeningen kunnen lezen. Soms zijn dat ingewikkelde ontwerpen, maar dat vinden wij alleen maar een mooie uitdaging!”

Dagklus
Martin: “Hoewel de omvang van projecten erg kan verschillen, is onze techniek altijd hetzelfde. Op dit moment zijn we in de werkplaats bij BMN De Klerk met een dagklus bezig, voor de uitbreiding van een woonhuis. Als we hier klaar zijn, gaan we naar de locatie om het vlechtwerk te plaatsen. Maar voor bouw van bedrijfspanden zijn we ook wel drie tot vier maanden met dezelfde klus bezig!”

BMN De Klerk
Martin is erg tevreden over de samenwerking met BMN De Klerk: “Na twintig jaar in vaste dienst voor een ander bedrijf, werken Henk en ik nu ook al zo’n twintig jaar voor onszelf. BMN De Klerk loopt als een rode draad door die afgelopen jaren. Wanneer zij om vlechtwerk verlegen zitten, worden wij ingeschakeld. En wat ons betreft bevalt dat prima! Het werk is altijd super geregeld en het zijn leuke collega’s. Als je vaak samenwerkt, maakt dat het werk ook makkelijker. Je hebt meer voor elkaar over, en we worden altijd goed geholpen!”

Opleiding
“Onze vaders waren ook al betonvlechters. We zijn er allebei ingerold door een keer mee te gaan. En de volgende keer weer, en zo leer je van lieverlee de fijne kneepjes van het vak. Tegenwoordig is er een officiële opleiding tot betonvlechter!” Martin: “Afhankelijk van de omvang van een project, werken we op de bouwplaats, of maken we prefab constructies in de werkplaats. Als wij klaar zijn en ons vlechtwerk geplaatst is, verzorgt BMN De Klerk de bekisting, waarna het beton gestort kan worden.”

Voetbal
“In mijn vrije tijd ben ik normaal gesproken druk met voetbal kijken. Mijn vrouw en ik hebben drie kinderen: twee zoons voetballen op niveau, waarvan één in de jeugdopleiding van Willem II heeft gespeeld. Met hem ben ik heel het land doorgereden voor wedstrijden! Ik ga zelf graag naar de sportschool, maar in deze tijd wandel ik elke dag zes kilometer. Met ons werk is het belangrijk dat je fit blijft, anders hou je het geen veertig jaar uit!”

Benieuwd wat wij voor u kunnen betekenen?

Neem contact met ons op, wij helpen u graag!

Contact

BMN De Klerk 
Wiedhaak 18
3371 KD Hardinxveld-Giessendam

Nieuwsbrief

Meld u vrijblijvend aan voor onze
nieuwsbrief en blijf op de hoogte van nieuwe producten en acties!

Bezoek ook

© BMN De Klerk  |  Ontwerp & realisatie: MM