22 juni 2023

Spetteren in het paddenstoelenbad!

Nu kan de zomer écht beginnen! Onze werkzaamheden aan het beroemde spartelbad de Paddenstoel in het Dordtse Wantijpark zijn klaar. Inmiddels heeft de feestelijke opening door wethouder Marc Merx plaatsgehad.

De gratis toegankelijke spartelvijver was dringend aan een opknapbeurt toe. Het oorspronkelijke bad met de karakteristieke paddenstoel stamt al uit 1960.

Werkzaamheden

De nieuwe spartelvijver is in haar oude en kenmerkende vorm hersteld, maar dan beter! Er is een nieuwe waterinstallatie geïnstalleerd en naast het bad is ook een pompgebouw gerealiseerd. In dat gebouw, ontworpen door Van Es Architecten, is de waterzuivering geplaatst. Naast de toiletten voor bezoekers, is daar ook een bufferkelder, filterkelder en vuilwaterkelder gerealiseerd.

Ijsjes

Door de reconstructie, het bouwen van de toiletten én de nieuwe waterzuiveringsinstallatie voldoet de spartelvijver weer aan de eisen van huidige wet- en regelgeving. Bodemvervuiling en gebrek aan materialen zorgden voor forse vertraging van de werkzaamheden. Met het scheppen van ijsjes maakte de wethouder een einde aan het lange wachten. Het spetterbad met paddenstoelfontijn is klaar voor de volgende zestig zomers!

Wil je meer weten over onze verschillende projecten? Kijk dan op onze website. 

spartelvijver
Benieuwd wat wij voor u kunnen betekenen?

Neem contact met ons op, wij helpen u graag!

Contact

BMN De Klerk 
Wiedhaak 18
3371 KD Hardinxveld-Giessendam

Nieuwsbrief

Meld u vrijblijvend aan voor onze
nieuwsbrief en blijf op de hoogte van nieuwe producten en acties!

Bezoek ook

© BMN De Klerk  |  Ontwerp & realisatie: MM