28 september 2023

Steurgat in Werkendam

Wij bouwen aan het Steurgat in Werkendam twee loodsen voor de winteropslag van jachten. Beide loodsen hebben een afmeting van 52 bij veertig, bij dertien meter. De staalconstructie bestaat voor 85 procent uit circulair staal.

Onze opdrachtgever kreeg de mogelijkheid een gedeelte van de staalconstructie van een bestaande bedrijfshal, van ongeveer 240 meter lang, over te nemen voor hergebruik.

Uitgezocht en ingemeten

De bestaande constructie is op de locatie in Werkendam uitgezocht en ingemeten. Zo was onze staalleverancier in staat een nieuw 3D-model te maken. Op deze manier konden we het ontbrekende staal erbij tekenen en laten produceren.

Prefab betonpalen

Na het afronden van de engineering zijn wij in week 19 gestart met het bouwrijp maken van het terrein. Daardoor is op 23 mei de eerste prefab betonpaal voor de twee nieuw te bouwen loodsen geslagen. Aansluitend is het grond- en funderingswerk uitgevoerd. In de twee loodsen is ervoor gekozen om geen betonvloer te storten, maar zijn betonnen bedrijfsvloerplaten toegepast. 

Uithardingsperiode

Voor de montage van de staalconstructie was dit ideaal, omdat zo zonder uithardingsperiode redelijk snel op de vloer een mobiele kraan geplaatst kon worden. Inmiddels staat heel de constructie overeind en is gestart met de montage van de dak- en gevelbeplating. Het buitenterrein wordt gedeeltelijk voorzien van bedrijfsvloerplaten en straatwerk.

Volgens planning neemt de opdrachtgever eind oktober de twee loodsen in gebruik. Wilt u meer weten over dit en andere projecten? Neem dan contact met ons op of bekijk onze projecten.

2231478 BMN de Klerk   content Steurgat Overzicht
Benieuwd wat wij voor u kunnen betekenen?

Neem contact met ons op, wij helpen u graag!

Contact

BMN De Klerk 
Wiedhaak 18
3371 KD Hardinxveld-Giessendam

Nieuwsbrief

Meld u vrijblijvend aan voor onze
nieuwsbrief en blijf op de hoogte van nieuwe producten en acties!

Bezoek ook

© BMN De Klerk  |  Ontwerp & realisatie: MM