nieuws 3 november 2022

Bastiaan leert volop in de praktijk

Er ging wel het één en ander aan vooraf, maar onze stagiair Bastiaan Hersman voelt zich prima op zijn plek als ‘student middenkaderfunctionaris bouw’. In de praktijk betekent dat hij als calculator-werkvoorbereider een werken-leren traject bij ons volgt via Bouw- en Inframensen Zuid-Holland Zuid.

Bastiaan is 22 jaar oud en komt uit Papendrecht, waar hij met zijn zusje en broer bij zijn ouders woont. Samen met zijn vriendin is hij op zoek naar een eigen huis.

Bouw- en Inframensen
Bastiaan: “Tijdens de COVID-periode heb ik een ICT-opleiding aan het mbo op niveau vier afgerond. Vervolgens ben ik een jaar aan het werk gegaan bij Hornbach, waar ik al een bijbaan had. Mijn plan was om daarna een voltijd hbo-opleiding te volgen, maar daar kwam ik snel op terug: ik kon mijn ritme niet vinden en ben op zoek gegaan naar alternatieven. Mijn interesse ging uit naar bouwkunde en via Bouw- en Inframensen kon ik bij BMN De Klerk terecht.”

Met open armen ontvangen
“Het eerste gesprek bij BMN De Klerk voelde direct goed”, vertelt Bastiaan. “Alles klikte en ik ben met open armen ontvangen! Ik vond het op voorhand vooral een interessant bedrijf vanwege de veelzijdigheid, en hun werkzaamheden op het gebied van utiliteit. Ik werk nu sinds het begin van dit schooljaar als calculator-werkvoorbereider. Mijn opleiding sluit goed aan bij de alledaagse praktijk, waarin ik ook erg veel leer.”

Van begin tot eind betrokken
Bastiaan: “Op dit moment werk ik aan de voorbereidingen van een kantoorpand. Dit pand moet volledig duurzaam gebouwd gaan worden. Ik vraag offertes aan en maak de begroting concreet. Ook tijdens de bouw blijf ik dan nog betrokken: bouwtekeningen aanleveren en onderdelen op elkaar afstemmen. Daarnaast hou ik de planning in de gaten en zorg ik dat materialen op het juiste moment op de juiste plaats aanwezig zijn. Wat mij tijdens het gesprek al aantrok, is dat ik van begin tot eind bij projecten betrokken ben. Ik ben met heel veel verschillende zaken bezig. Daar liggen ook mijn ambities!”

Prettig dat ik vrij word gelaten
“Ook de dagelijkse gang van zaken bevalt goed”, stelt Bastiaan. “Iedereen is lekker nuchter en gezellig: er heerst een professionele sfeer, maar wel casual! Ik werk vooral samen met André van den Heuvel. Maar met mijn vragen kan ik bij iedereen terecht. André en ik bespreken regelmatig wat in grote lijnen nodig is voor een project. Vervolgens werk ik mijn takenlijst af. Ik word daar best vrij in gelaten: ik kan hier doen wat ik kan. Ik vind het prettig dat ik relatief vrij word gelaten!”

Ambities voor later
Bastiaan: “Mijn opleiding duurt twee jaar in totaal. De examinering is verspreid over anderhalf jaar en 38 punten die ik moet afwerken. Veel praktijkwerk, maar ook verslagen en analyses. Wellicht geef ik nog een vervolg aan deze opleiding op het hbo, maar dat moet dan wel van toegevoegde waarde zijn. Wanneer ik mijn diploma heb gehaald, wil ik eerst mijn technische kennis verbreden en ervaring opdoen. En dat wil ik graag bij BMN De Klerk doen! In de toekomst lijkt het mij mooi mijn eigen projecten te begeleiden, maar dat zijn ambities voor later!”

Ben jij ook geïnteresseerd in een werken-leren traject bij BMN De Klerk of ben je op zoek naar een baan in de bouw? Bekijk dan onze vacatures of neem contact met ons op.

Benieuwd wat wij voor u kunnen betekenen?

Neem contact met ons op, wij helpen u graag!

Contact

BMN De Klerk 
Wiedhaak 18
3371 KD Hardinxveld-Giessendam

Nieuwsbrief

Meld u vrijblijvend aan voor onze
nieuwsbrief en blijf op de hoogte van nieuwe producten en acties!

Bezoek ook

© BMN De Klerk  |  Ontwerp & realisatie: MM