nieuws 28 oktober 2021

Van timmerman tot meewerkend uitvoerder

Van Werkendam via Alblasserdam naar Hardinxveld. En van leerling-timmerman uitgroeien tot meewerkend uitvoerder én leermeester: De dertigjarige Johan Korteland heeft al een mooie carrière gemaakt bij BMN De Klerk. Johan vertelt hoe het allemaal zo is gekomen.

Johan: “Via de Bouwschakel in Hardinxveld-Giessendam, tegenwoordig bekend als Bouw- en Inframensen ZHZ, ben ik in 2009 bij De Klerk in Werkendam als leerling-timmerman aan de slag gegaan. Dat kwam goed uit, want ik kom uit Werkendam.”

Middelpunt
Wat ook goed uitkwam, was het leertraject bij De Klerk: “Ik heb een heel goede leermeester gehad, die mij altijd veel zelfstandig liet opknappen. Daar heb ik nu nog steeds veel profijt van!” Johan verhuisde mee naar Hardinxveld-Giessendam toen De Klerk samenging met BMN. “Ook dat paste weer goed, want inmiddels woonde ik met mijn vrouw in Alblasserdam. Met BMN De Klerk voeren we veel projecten uit in de regio Zuid-Holland-Zuid: dan is Alblasserdam een mooi middelpunt.”

Uitdaging
Bij BMN De Klerk kregen ook de ambities van Johan een stimulans: “Ik was toe aan een nieuwe uitdaging en wilde meer dan timmeren. Ik werd gestimuleerd een cursus te volgen en dat werd intern ook goed gesteund. Een jaar lang heb ik één avond in de twee weken les gevolgd en op de bouwplaats opdrachten uitgevoerd. Nu ben ik alweer sinds 2018 meewerkend uitvoerder!”

Aanspreekpunt
Johan: “Deze rol bevalt me heel goed. Ik ben op de bouwplaats het eerste aanspreekpunt voor de klant, de onderaannemers en de projectleiders. Ik zorg dat materialen op tijd worden besteld, stuur de onderaannemers en timmermannen aan en hou de planning in de gaten. Daarbij zijn kwaliteitscontroles een steeds grotere plek gaan innemen in de loop der jaren. Dat doen we tegenwoordig met behulp van een tablet. De papierstroom is daardoor aanmerkelijk kleiner geworden.”

Leermeester
“We doen het gelukkig met elkaar”, vertelt Johan. “Jos van Leerdam steunt mij als projectleider waar nodig en ook met de collega’s op kantoor is een nauwe en plezierige samenwerking. Hun vertrouwen doet doorgaans al genoeg, want ik maak er een sport van om ze een stap voor te zijn!” Johan is inmiddels ook officieel leermeester: “Dat maakt de cirkel rond. Behalve het gebruikelijke team waarmee ik werk, loopt er nu ook een leerling-timmerman met mij mee. Dat betekent enerzijds dat ik voor twee moet denken, maar anderzijds is het heel leuk om te doen. Ik heb zelf een goede leermeester gehad en ik probeer die wijze lessen door te geven: stimuleren en veel zelf laten opknappen!”

Lego
Mijn vrouw en ik hebben twee zoons en twee dochters: de oudste is zes, de jongste bijna één jaar oud. Daar hebben we het best druk mee! Thuis doen we klusjes en mijn ontspanning haal ik ook uit lego-modellen bouwen: technisch lego en de exclusieve modellen, zoals de Tower Bridge en het Colosseum.
Daar ben ik in de avonduren graag mee in de weer!”

Benieuwd wat wij voor u kunnen betekenen?

Neem contact met ons op, wij helpen u graag!

Contact

BMN De Klerk 
Wiedhaak 18
3371 KD Hardinxveld-Giessendam

Nieuwsbrief

Meld u vrijblijvend aan voor onze
nieuwsbrief en blijf op de hoogte van nieuwe producten en acties!

Bezoek ook

© BMN De Klerk  |  Ontwerp & realisatie: MM