nieuws 10 november 2022

‘Over elk detail is nagedacht’

Rietveld Licht heeft eind april de deuren van haar nieuwe pand in Sliedrecht geopend. Zij hebben ons gevraagd de afbouw van ‘de grootste lampenwinkel van Europa’ te verzorgen. In nauwe samenwerking met Gert Rietveld en zijn team hebben we een bijzondere en goed doordachte inrichting gerealiseerd.

Een goede reden eigenaar Gert Rietveld te bezoeken in zijn schitterende winkelpand, samen met Peter Huizer en Jos van Leerdam.

Grootste lampenwinkel van Europa
“Je kan het je bijna niet voorstellen”, zegt Peter Huizer: “Toen wij begonnen met de afbouw van ‘de grootste lampenwinkel van Europa’, was het een kale, betonnen kolos.” Jos van Leerdam vult hem aan: “Maar Gert Rietveld van Rietveld Licht wist precies wat hij voor ogen had met de inrichting van het pand!” Gert Rietveld: “In mijn hoofd had ik al een route uitgestippeld, zodat de winkelbezoekers het pand optimaal kunnen beleven.”

De tekening is gegroeid
Jos vervolgt: “Op basis van het idee van Gert zijn we bij elkaar gaan zitten en is de tekening gegroeid. Het was een proces, waarbij de visie van Gert op de inrichting leidend was.” Gert: “De mensen van BMN De Klerk zijn met heel veel toewijding aan de slag gegaan! Ze hebben al deze talloze huiskamers gemaakt, waar al onze lampen worden gepresenteerd. Elke huiskamer ademt zijn eigen sfeer."

Een intieme beleving
Peter: “We hebben hout uit twee landen moeten aanvoeren. Door heel functioneel te werk te gaan, hebben we optimaal gebruik gemaakt van het aanwezige materiaal.” Behalve de frames en wanden voor de huiskamers, heeft BMN De Klerk naast de panelen waaraan lampen opgehangen worden, ook vierhonderd houten presentatieblokken gemaakt. Gert: “Door al die huiskamers is een intieme beleving ontstaan, die vooral veel sfeer ademt!”

Lamp als belevingsartikel
Hij vervolgt: “Door de ramen aan de achterzijde tonen we dat wij lampen uit eigen voorraad leveren: onze klanten kunnen letterlijk zien waar hun lamp vandaan komt.” Het nieuwe pand van Rietveld Licht langs de A15 is namelijk een combinatie van winkelruimte en magazijn. Gert: “Op onze vorige locatie kwamen we in de knoop met het aanleveren van de voorraad. Deze locatie is perfect. Het digitale winkelen neemt weliswaar toe, maar voor een ‘belevingsartikel’ als een lamp komen mensen toch graag naar onze winkel.”

Gedetailleerd concept
Achter het sfeervol ogende winkelconcept gaat een zeer gedetailleerd concept schuil. Gert: “Klanten scannen de code van een artikel, waarna het klaar ligt bij de balie wanneer ze weggaan. Overal staan laptops, waarop binnen een handomdraai het volledige assortiment doorzocht kan worden!”

Kantoren en sanitair
De kantoren en sanitaire voorzieningen zijn ook door BMN De Klerk afgebouwd. Jos: “Als afscheiding naar de kantoren hebben we een bijzondere wand geconstrueerd, waar glas wordt afgewisseld met hout. Onze partner Barth Installatietechniek is verantwoordelijk voor alle installaties. Met zoveel verlichting, was dat ook een gigantische klus!” Gert vult hem aan: “Flexibiliteit is een grote kracht van BMN De Klerk. Omdat ze goed meedenken, schatten ze in wat belangrijk is en handelen daarnaar. Het leuke van zo intensief samenwerken, is dat je samen tot goede ideeën komt, zoals bijvoorbeeld de Mondriaan wand op de tweede verdieping.”

Intensieve en prettige samenwerking
De intensieve samenwerking met Gert Rietveld en zijn mensen was zeer prettig. Ook Gert heeft dat zo ervaren. “Wanneer er aanpassingen gedaan moeten worden aan het interieur, staat BMN De Klerk al klaar!”

Ben je benieuwd hoe flexibel wij zijn in onze werkzaamheden? Neem dan contact met ons op.

Benieuwd wat wij voor u kunnen betekenen?

Neem contact met ons op, wij helpen u graag!

Contact

BMN De Klerk 
Wiedhaak 18
3371 KD Hardinxveld-Giessendam

Nieuwsbrief

Meld u vrijblijvend aan voor onze
nieuwsbrief en blijf op de hoogte van nieuwe producten en acties!

Bezoek ook

© BMN De Klerk  |  Ontwerp & realisatie: MM