nieuws 29 september 2022

Bedrijfsverzamelgebouw aan het water

Scylla ontwikkelt en exploiteert riviercruiseschepen. De van oorsprong Zwitserse rederij kwam in de gelegenheid een oude scheepswerf aan de Rivierdijk in Hardinxveld-Giessendam te kopen voor reparatie en af- en nieuwbouw van eigen schepen. Eigenaar Robert Reitsma vat daarna het idee op geschakelde kantoorpanden te bouwen en te verhuren aan scheepvaart-gerelateerde bedrijven.

Voor het bouwen van het bedrijfsgebouw, onder de naam Initium, benaderde Scylla BMN De Klerk. Robert Reitsma legt uit hoe hij bij ons terecht kwam en hoe de samenwerking bevalt.

Lokale bouwpartner
“Wij werkten al samen met het ontwerpbureau van Pim Muller, ook uit Hardinxveld-Giessendam. Wij zochten specifiek een bouwpartner uit de regio. Pim adviseerde ons contact op te nemen met BMN De Klerk”, legt Robert uit. “Het voordeel van een lokale partner, is dat je ‘dezelfde taal’ spreekt en dat de lijntjes kort zijn. Bovendien brengt zo’n partij ook weer zijn lokale netwerk mee. Uiteindelijk kent iedereen elkaar!”

Begrip en overleg
Het voordeel van die lokale keuze bleek al snel. Robert: “We werden al snel geconfronteerd met corona en de gevolgen die dat had voor het toerisme, waarin wij werkzaam zijn. Onze schepen konden niet varen. Ons werk lag stil en dat had natuurlijk financiële gevolgen. Ondanks eerder gemaakte afspraken, toonde BMN De Klerk begrip voor onze situatie. In goed onderling overleg hebben we de planning aangepast.”

Geschakelde bedrijfsunits
Wij realiseren aan de Rivierdijk acht geschakelde bedrijfsunits met kantoorruimte. Behalve de prefab betonnen heipalen, hebben we beton toegepast voor de fundering en de vloeren. De vloeroppervlakte op de begane grond bedraagt 1.780 vierkante meter. In het pand liggen nog eens 1.500 vierkante meter verdiepingsvloeren. Op dit moment bevinden we ons in de afbouwfase. Robert: “De oplevering is aan het einde van dit jaar.”

Synergie van bedrijven
“Nadat de oude loodsen waren afgebroken”, vertelt Robert, “ontstond het plan voor dit mooie ontwerp. We wilden een bedrijfsverzamelgebouw realiseren voor bedrijven die gelieerd zijn aan onze eigen activiteiten. Desondanks hebben we het ontwerp zo ‘breed’ mogelijk gemaakt: het gebouw bestaat uit verschillende units, met verschillende afmetingen die waar gewenst gecombineerd kunnen worden. We streven naar een synergie van bedrijven!”

Nauw betrokken
Robert: “Tijdens heel het proces ben ik door de bouwvergaderingen nauw betrokken bij de werkzaamheden. Het is een leuke samenwerking: ik heb weinig ervaring met het bouwen van panden, wel met het bouwen van schepen. Wat dat betreft heb ik het nodige geleerd. Dat heeft ook te maken met de vast lijnen: ik had contact met Pim Muller, voor het ontwerp en met Mathijs de Boon voor de bouw-gerelateerde onderwerpen.”

Blij met samenwerking
“BMN De Klerk heeft de sanitaire plekken, de trappenhuizen en de werkplaatsen ook verzorgd. En ze hebben ons ondersteund bij de afwerking van het terrein. Ik ben heel blij met onze samenwerking. Ze zijn heel open en transparant, ook wanneer het even niet meezit. Er is wederzijds begrip en het is gewoon goed samenwerken met iemand die je kent!”

Wil je meer weten over onze verschillende projecten? Bekijk dan ook onze projectenpagina.

Benieuwd wat wij voor u kunnen betekenen?

Neem contact met ons op, wij helpen u graag!

Contact

BMN De Klerk 
Wiedhaak 18
3371 KD Hardinxveld-Giessendam

Nieuwsbrief

Meld u vrijblijvend aan voor onze
nieuwsbrief en blijf op de hoogte van nieuwe producten en acties!

Bezoek ook

© BMN De Klerk  |  Ontwerp & realisatie: MM