nieuws 15 oktober 2021

Unieke mahoniehouten gevelkozijnen

Ons werk aan de nieuwbouw van BUKO Infrasupport in Barendrecht is in volle gang. Vanuit een bouwteam, waar ook planontwikkelaar Ontwikkeladviseur en architect IDEA Ontwerp deel van uit maken, realiseren we een nieuw kantoorpand, bedrijfshal, overkapping en terreinafscheiding. 

Werkvoorbereider Kees Sterrenburg is nauw berokken bij dit project. “De mahoniehouten gevelkozijnen zijn een echte blikvanger in het ontwerp van het kantoorpand. Op dit moment is het werk aan de kozijnen in volle gang.”

Eigen beheer
"Door de architect zijn er mahoniehouten gevelkozijnen in het ontwerp toegevoegd", vertelt Kees. “Bij het pand van BUKO Infrasupport wat we voor hen in Elst hebben gerealiseerd, zijn ook mahoniehouten kozijnen toegepast. Wij kunnen die kozijnen in ‘eigen beheer’ bij Novafront produceren.” Kees vervolgt: “Het verschil met de huidige nieuwbouw in Barendrecht is dat de kozijngevel twee bouwlagen bestrijkt. De gevelkozijnen krijgen een hoogte van ruim zes meter!"

Uniek
Kees: “De grote oppervlakte van de mahoniehouten gevel is uniek, en daardoor ook gelijk een mooie uitdaging voor ons. We produceren diverse losse onderdelen in de fabriek van Novafront. Op dit moment wordt aan de stijlen en dorpels gewerkt in de werkplaats. Op basis van tekeningen zijn die stijlen geschaafd, gevingerlast en afgekort.” Kees vervolgt: “Deze losse onderdelen worden samengesteld tot kozijnsegmenten. Alle kozijnsegmenten worden vervolgens op de bouwplaats op de vliesgevels gekoppeld tot één grote gevel!”

Karakter
Kees: “Over een aantal weken beginnen we met de opbouw. De gevel wordt echt de eyecatcher van het gebouw: blank gelakt mahoniehout tegen een donkere achtergrond. Het pand krijgt daardoor een heel eigen karakter en warme uitstraling!”

Zodra onze werkzaamheden rond de opbouw van de gevel zijn gevorderd komen wij uiteraard weer met een update!

Meer weten over de nieuwbouw voor BUKO infrasupport? Hier lees je meer over de hernieuwde samenwerking en het slaan van de eerste paal.

Benieuwd wat wij voor u kunnen betekenen?

Neem contact met ons op, wij helpen u graag!

Contact

BMN De Klerk 
Wiedhaak 18
3371 KD Hardinxveld-Giessendam

Nieuwsbrief

Meld u vrijblijvend aan voor onze
nieuwsbrief en blijf op de hoogte van nieuwe producten en acties!

Bezoek ook

© BMN De Klerk  |  Ontwerp & realisatie: MM